Anladım

ben yine de tedbiren bi antifrizi değiştirmeyi düşünüyorum

ama dediğiniz gibi çok hızlı az-kapa yapıyor.
Konuyla alakası ama okuyanlara bilgi olması açısında şunları da yazmak istiyorum

,
FD6 ile FB7 üst yapıda benzese de FB7de altyapısal olarak ciddi iyileştirmeler var.
Bu fan olayının bence temel nedeni motora binen yükün FD6da daha fazla olması.
Aklıma gelen örnekleri verecek olursam,

FD6'da direksiyona rolantide çok ani tur attırdığımda rolantiyi etkiliyor, klimayı açtığımda da rolantiyi etkiliyor. Arka yaylar LPG takılı FD6'da 3 kişi (2 kişi+ bagajda da oluyor) oturduğu anda dipleniyor ve çukurlarda böbrek taşı düşürtebiliyor

FB7de bunlarla şimdilik karşılaşmadım (klima yazın çok hafif oluyor ama nadiren). Kışın araç ilk çalıştığında FD6da ilk gaza basmadan kalkış sonrası yapılan frende zayıflık var, FB7de tam tersi ilk dokunuşta daha güçlü frenleme var.
Bunlardaki değişimin nedenleri direksiyon kutusu, klima motoru, westinghouse sistemi-motor vakum bağlantısı, arka yaylar-multilink bağlantıları ve şarj dinamosunun motor bağlantısındaki yenilikler sayesinde (v kayışları ve gergileri bu nedenle farklı). Daha aklıma gelmeyen irili ufaklı birçok iyileştirme daha var ama aklıma gelenler bunlar

.
Ancak dışardan bakıldığında bu detayları farketmek pek mümkün değil, toplum FD6'nın dizaynı daha güzel olduğu ve iç malzeme kalitesi olarak FB7den iyi gördüğü için daha çok beğeniyor

Halbuki altyapı olarak FB7 bariz daha iyi bence.