Fd6 şanzımandan gelen ses

Ad Soyad
emre yilmaz
Aracınız
Civic FD6 2007
Herkese merhabalar arkadaslar...

2007 fd6 hondamı sabah ya da her zaman fark etmeksizin iniş aşağı park ettiysem eger çalıstirip vitesi D ye alinca araba yurumeye başlayinca altta bi ses geliyo sanki lastigin onunde bi pet şişe varmışta onu ezmiş gibi bi ses geliyo ama düzlüge ya da yokuş yukari park ettigim zaman yurumeye başlayinca o ses gelmiyo sadece iniş asagi park ettigim de ilk yuruyuste bu ses geliyo her zaman da oluyo yani evden cikip iniş asagi bi yere park etsem 5 dakka sinra yine hareket etsem o ses yine yapiyo. Ama duzlukte ya da yokusta o ses yok. Yağım yeni ne ama neden oldugunu bilen varsa paylasirsa sevinirim

pasha

0
Aracınız
El frenine yük bindirmeden park ediyorsunuz ondandır.
Sıralama önce vites boşta el frenini çek ayak frenini bırak yük el frenine binsin son olarak vitesi P ye al.

Ad Soyad
emre yilmaz
Aracınız
Civic FD6 2007
El frenine yük bindirmeden park ediyorsunuz ondandır.
Sıralama önce vites boşta el frenini çek ayak frenini bırak yük el frenine binsin son olarak vitesi P ye al.
Hocam oncelikle cevabiniza tesekkur ederim. Ama o konuya cok dikkat ediyorum ama yazimi tam okumamissiniz yurumeye baslayinca tekerin altinda pet şişe varmista sanki onu cigneyip gecmisim gibi bi ses geliyo. O sesin yuku şanzımana bindirmemle alaksi yok. Sizin dediginiz şey sesten daha ziyade vuruntu şeklinde olur. Benimki farkli bisi

Aracınız

2007 fd6 hondamı sabah ya da her zaman fark etmeksizin iniş aşağı park ettiysem eger çalıstirip vitesi D ye alinca araba yurumeye başlayinca altta bi ses geliyo sanki lastigin onunde bi pet şişe varmışta onu ezmiş gibi bi ses geliyo ama düzlüge ya da yokuş yukari park ettigim zaman yurumeye başlayinca o ses gelmiyo sadece iniş asagi park ettigim de ilk yuruyuste bu ses geliyo her zaman da oluyo yani evden cikip iniş asagi bi yere park etsem 5 dakka sinra yine hareket etsem o ses yine yapiyo. Ama duzlukte ya da yokusta o ses yok. Yağım yeni ne ama neden oldugunu bilen varsa paylasirsa sevinirim
15 yıldır otomatik 2007 model FD6 aracımı kullanıyorum. Söylediğiniz bu sesi 15 yıldır duyuyorum. Gerek yetkili servis, gerekse özel servis bu durumun normal olduğunu söylediler. Ben de fazla derin bir araştırma yapmadım. Fakat farklı FD6 araçları incelediğimde aynı sesin olduğunu görünce araştırmaktan vazgeçtim. Yağını orjinal kullanın, zamanında değiştirin, özel serviste bakım yaptırıyorsanız ne derlerse desinler mutlaka her şanzıman yağı değişiminde filtreyi değiştirin. "Gerek yok" diyen ustalara güvenmeyin. Kazasız belasız yolculuklar diliyorum.

Ad Soyad
emre yilmaz
Aracınız
Civic FD6 2007
Hocam allah razi olsun benim icin konu kapandi içimi ferahlattiniz cok tesekkur ederim. Sizlerede kasasiz belasiz hayirli gunler dilerim

Ad Soyad
Halil Acar
Aracınız
Civic FD6 2007

O ses bende de var ilk zamanlarda sadece rampa aşağı geliyordu şimdi düzde de gelmeye başladı ve ses cart sesi yerine tak sesi gibi gelmeye başladı.
Motor ustam sorun yok dedi ilk zamanlarda
Ama şimdi şanzıman selenoid valfi arızası olabilir diyor
Yağını değiştirdim ama düzelmedi şimdi şanzımanciya göstermek istiyorum arıza büyümeden
D ye aldığımda o ses var

2312CRAD3C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ad Soyad
emre yilmaz
Aracınız
Civic FD6 2007
O ses bende de var ilk zamanlarda sadece rampa aşağı geliyordu şimdi düzde de gelmeye başladı ve ses cart sesi yerine tak sesi gibi gelmeye başladı.
Motor ustam sorun yok dedi ilk zamanlarda
Ama şimdi şanzıman selenoid valfi arızası olabilir diyor
Yağını değiştirdim ama düzelmedi şimdi şanzımanciya göstermek istiyorum arıza büyümeden
D ye aldığımda o ses var

Genelde denk geldigim cogu kisiyede siruyorum hep ayni sizin gibi cevap veriyolar ben bunu 2 senedir yaşıyorum ama herhangi bi ilerleme durumu olmadi o yuzden suan stabil duruyo yaptirmiycam yani en azindan sesi solugu degismedi

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ad Soyad
Halil Acar
Aracınız
Civic FD6 2007
Genelde denk geldigim cogu kisiyede siruyorum hep ayni sizin gibi cevap veriyolar ben bunu 2 senedir yaşıyorum ama herhangi bi ilerleme durumu olmadi o yuzden suan stabil duruyo yaptirmiycam yani en azindan sesi solugu degismedi
Kütahya'dan kalktım İzmir'e gittim şanzımancı dedi ki birazcık yıpranmış ama bunun için açmaya değmez 200.000 km sıkıntı yaşatmaz dedi.
Ben de içim rahat geri döndüm

Geri