Fren

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan DADAŞ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DADAŞ

0
Ad Soyad
Fırat Kaplan
Aracınız
Civic FB7 2013
Arkadaşlar 2013 cıvıc fb7 sahibiyim.
Balatalarım bitti değiştirdim, diskleri tornalattım ancak bu kaldırım tarzı yollarda alt taraftan ses geliyor aracımda. Şıkırdama sesi gibi bir ses.
Alt düzende problem yok bir usta fren kaliperlerinden olduğunu söyledi. İyi bir tornacıya yaptır ses kesilir dedi ama bir fikrinizi alayım dedim.
Bu parça satılan bir parça ise nasıl bulabiliriz ya da tornacının yapması sorun oluşturur mu?
Şimdiden teşekkürler

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Arkadaşlar 2013 cıvıc fb7 sahibiyim.
Balatalarım bitti değiştirdim, diskleri tornalattım ancak bu kaldırım tarzı yollarda alt taraftan ses geliyor aracımda. Şıkırdama sesi gibi bir ses.
Alt düzende problem yok bir usta fren kaliperlerinden olduğunu söyledi. İyi bir tornacıya yaptır ses kesilir dedi ama bir fikrinizi alayım dedim.
Bu parça satılan bir parça ise nasıl bulabiliriz ya da tornacının yapması sorun oluşturur mu?
Şimdiden teşekkürler

Sallanarak ses çıkaran kaliper miymiş? Kaliperin tornacıyla ne alakası varmış anlayamadım bu yüzden soruyorum.

Sallanarak ses çıkaran kaliper miymiş? Kaliperin tornacıyla ne alakası varmış anlayamadım bu yüzden soruyorum.

Ben de anlamadım valla NoFear
Lastiğin içerisindeki parçayı gösterdi
Tornacı pim yapar buna sesi keser dedi

Ben de anlamadım valla NoFear
Lastiğin içerisindeki parçayı gösterdi
Tornacı pim yapar buna sesi keser dedi

Orada olan bir pim düştü yenisi yapılsın diye mi tornacıya yolluyor acaba, başka bir ustaya daha gösterip hareket etmek en doğrusu gibi.

Orada olan bir pim düştü yenisi yapılsın diye mi tornacıya yolluyor acaba, başka bir ustaya daha gösterip hareket etmek en doğrusu gibi.

Yok pim düşmemiş ama ayarları bozulmuş sanırım
Bir başka ustaya da göstermek en iyisi sanırım
O lastiğin iç tarafında disklerin arkasındaki parça ses yapıyor benim anladığım kadarıyla
2 tarafta aynı

Fren kalıp erlerinin bağlantı civarlarında aşınma olduğundan frene basıldığında tıkırtı şeklinde ses yapıyor olabilir benim başıma geldi cıvata sarı kaynakla dolgu yapıp tornada kalipere göre ayarlamislardi bilginize

Redmi 4X cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Fren kalıp erlerinin bağlantı civarlarında aşınma olduğundan frene basıldığında tıkırtı şeklinde ses yapıyor olabilir benim başıma geldi cıvata sarı kaynakla dolgu yapıp tornada kalipere göre ayarlamislardi bilginize

Redmi 4X cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Hocam benim frene basılamadığında da geliyor tıkırtı sesi.
Siz bu dediğiniz işlemi yaptıktan sonra ses gitti mi?

Yok pim düşmemiş ama ayarları bozulmuş sanırım
Bir başka ustaya da göstermek en iyisi sanırım
O lastiğin iç tarafında disklerin arkasındaki parça ses yapıyor benim anladığım kadarıyla
2 tarafta aynı

Hocam bende arka balataları değiştiğimde frene basmadığımda dahi metala sürter gibi bir sürtünme sesi alıyordum. Sonra aynı yere tekrar gittim lifte kaldırdık tekeri döndürdük teşhis doğru idi. Diskin arkasındaki o yuvarlak malzeme öne doğru bir tarafından biraz eğilmiş o sürtüyormuş. Tornavida ile geriye doğru kastırıp düzeltti ses kesildi...

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben de en kısa zamanda bi baktıracağım hocam
İnşallah sizinki gibi basit bir problemdir

Geri