Civic FE1 Gaza Basınca Gelen Cızırtı-Zırıltı Sesi?

Ad Soyad
Kaan TÜRKOĞLU
Aracınız
Civic FE1 2024
Araç henüz 2000 km de ve aldığımdan beri bu ses vardı, şimdi biraz daha arttı. Özellikle 1500-2000 devir aralığında bu ses geliyor bazen 3000 devir civarında da geliyor. Daha önce bu problemi yaşayan veya çözümünü bilen varsa yorumlarını rica ederim. Video linkini paylaşıyorum. Elimden geldiğince sesi yakalamaya çalıştım.

Ad Soyad
Kaan TÜRKOĞLU
Aracınız
Civic FE1 2024
Aracı servise götürdüm, sorunumu iyice anlatıp çektiğim videoyu servis danışmanına yolladım ve ustalara da göstermelerini rica ettim. Ustalar videoyu izlemişler ve test sürüşü sırasında şikayet ettiğim sesi duymuşlar. Direksiyon bakalitine izolasyon yapıldığını ve torpido vidalarının kontrol edilip sorunun giderildiği bilgisini verdiler. Aracımı teslim aldım 2-3 dk boyunca ses gelmedi fakat sonrasında ses az miktarda geri geldi. Şu an da servise ilk bıraktığım haline geri döndü. Kısacası servis tam çözüm olamadı. Ama dikkatli dinlediğimde sesin daha çok torpidonun ortasında, multimedya ekranın arkasına gelen kısımdan geldiğini düşündüm. Sıkıntıyı yaşayıp çözüme ulaşan varsa yorumlarını rica ederim.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Aracı servise götürdüm, sorunumu iyice anlatıp çektiğim videoyu servis danışmanına yolladım ve ustalara da göstermelerini rica ettim. Ustalar videoyu izlemişler ve test sürüşü sırasında şikayet ettiğim sesi duymuşlar. Direksiyon bakalitine izolasyon yapıldığını ve torpido vidalarının kontrol edilip sorunun giderildiği bilgisini verdiler. Aracımı teslim aldım 2-3 dk boyunca ses gelmedi fakat sonrasında ses az miktarda geri geldi. Şu an da servise ilk bıraktığım haline geri döndü. Kısacası servis tam çözüm olamadı. Ama dikkatli dinlediğimde sesin daha çok torpidonun ortasında, multimedya ekranın arkasına gelen kısımdan geldiğini düşündüm. Sıkıntıyı yaşayıp çözüme ulaşan varsa yorumlarını rica ederim.
Sesin geri gelmesine üzüldüm hocam. Sizle özelden mesajlaşmıştık. Bende ki ses içinde tekrar servise gittim bir türlü tespit edilmedi. Yabacı civic sitelerine dahil yazdım video yükleyerek malesef ordanda sonuç alamadım. Bendeki sorunu hatırlarsınız sanırım 2bin devire gelince durur şekilde iken tır tır diye ses gelmekte. Ben artık sesin motordan gelmesinde ne olursa olsun mantığı ile duymamaya çalışıyorum ama bu durum araçtan soğuttu beni

Ad Soyad
Kaan TÜRKOĞLU
Aracınız
Civic FE1 2024
Evet hocam hatırlıyorum konuştuğumuzu. Yüksek ihtimalle çok basit bir yerden geliyor ses. Başka şeyler de denedim, örneğin direksiyonun alt kısmında bulunan plastik parçalardan gelme ihtimaline karşı oralardaki parçaları sabitledim fakat yine sonuç alamadım. Sesi kafaya koydum gerekirse kendim tespit edeceğim, araçtan soğumayın bence çünkü objektif olmak gerekirse kendi segmentindeki en iyi araçlardan biri (bana göre en iyisi) ve şanzıman-motor konusunda sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Trim sesleri de bir şekilde halledilir önemli olan yerini tam tespit edebilmek.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Evet hocam hatırlıyorum konuştuğumuzu. Yüksek ihtimalle çok basit bir yerden geliyor ses. Başka şeyler de denedim, örneğin direksiyonun alt kısmında bulunan plastik parçalardan gelme ihtimaline karşı oralardaki parçaları sabitledim fakat yine sonuç alamadım. Sesi kafaya koydum gerekirse kendim tespit edeceğim, araçtan soğumayın bence çünkü objektif olmak gerekirse kendi segmentindeki en iyi araçlardan biri (bana göre en iyisi) ve şanzıman-motor konusunda sorun çıkaracağını düşünmüyorum. Trim sesleri de bir şekilde halledilir önemli olan yerini tam tespit edebilmek.
Aynen hocam söyledikleriniz konusunda çok haklısınız kendi sınıfında çok iyi bir araç kesinlikle. Her araçta var bu Trim sesi sorunu hatta 3-4 milyonluk araçlarda dahi ama dediğim gibi sesin yerini tespit edemediğim için canım sıkılıyor ve ayrıca sesin motordan gelme ihtimali korkutuyor

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
bu tarz seslerin geneli gerçekten çok basit şeylerden kaynaklı oluyor şahsen duruma şöyle bir müdahalede bulunurdum.

1) minimum 2 kişi olmanızı
2) siz pedala basarken ikinci kişi göğüste,teypte, a sütününda,kadran kısmında,kapıda,orta konsulda vs yerlerde belli noktalara bastırarak bu ses gidiyormu bakıp sorunlu noktayı tespit etmek

3) kaputu açıp siz gaza basarken ikinci kişi sesin geldiği noktayayı bulması kimi zaman basit bir parçanın,hortumun,sacın vs azıcık esnetilmesi bile çözebiliyor bu durumu.

inş çözersiniz çözemezseniz bizim araçlar şu an iyi para ediyor sattıp çok az farkla tesla juniper alınabilir gibi?

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
bu tarz seslerin geneli gerçekten çok basit şeylerden kaynaklı oluyor şahsen duruma şöyle bir müdahalede bulunurdum.

1) minimum 2 kişi olmanızı
2) siz pedala basarken ikinci kişi göğüste,teypte, a sütününda,kadran kısmında,kapıda,orta konsulda vs yerlerde belli noktalara bastırarak bu ses gidiyormu bakıp sorunlu noktayı tespit etmek

3) kaputu açıp siz gaza basarken ikinci kişi sesin geldiği noktayayı bulması kimi zaman basit bir parçanın,hortumun,sacın vs azıcık esnetilmesi bile çözebiliyor bu durumu.

inş çözersiniz çözemezseniz bizim araçlar şu an iyi para ediyor sattıp çok az farkla tesla juniper alınabilir gibi?
Önecelikle cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi iki kişi olacak şekilde gaz ver yaparak motor iç aksam dinlemesi yaptık ama malesef tespit edemedik. Motor bölümünden geliyor diye endişe etmiş olsamda motordan dinleme yaptığımda sesi duymadım. Ama içeriden sessiz ortamda camlar kapalı gaz ver yaptığımda ses duyuluyor. Gösterge ekranı arkası ön cama doğru gibi geliyor fakat tam tespit yapılamıyor malesef. İşin tuhafı direksiyon ile ilgili düz konumda ses var çevirince gidiyor 😂anlamak çok zor. Bu günde sesi tespit edeyim derken kaput açıl şekilde aracı çalıştırdım. İlk soğuk çalıştırmada yüksek desibelli hava sesinin geldiği yerden kokusuz hava üfleme gibi toz dumanı çıktı gibi oldu. Aracı dinledikçe gözlemledikçe bişeyler oluyor malesef

Ad Soyad
Erdinç çelik
Aracınız
Civic FE1 2023
Bendede aynu zırıltı var. Özellikle sabah ilk çalışmada 2000 devirde iyice artıyor normal sürüşte geçiyor. Direksiyonda bazen trim sesi uapıyor ama ses kesinlikle göstergenin içinde. Geliyor. Ayrıca direksiyon rulman seside geliyor. Durduğumuz yerde sağ sol yapınca

Ad Soyad
Selçuk Erhan Çetin
Aracınız
Civic FE1 2022
İyi akşamlar bndede aynı şeyler oldu sıra sıra anlatayım.
1.Firen pedalının üstündeki sigorta panelinde birkaç kablo değiyor. Arasına sert sünger koymuş bnm servis sizde deneyebilirdiniz.
2. Multimedya ekranı arkasındaki kapak içine izolasyon yapmışlar. Hatta youtube yabancı bir kanaldada görmüştüm.Çift taraflı bant ile izole ediyorlar. Ses kesiliyor.
3. Sağ sol ön kapı üzerindeki piano black parça bende o çok can sıkıyordu. Komple kapı döşmesini söküp. Bantla falan bişey yapmışlar.
4. Dikiz aynasının o gözlük flan koyulan bölüm orasıda ses yapıyor. Bende dışardan araç kamerası almıştım oraya taktım dış kenarlarına kablo sıkıştırınca ses kesildi şans eseri buldum.
5. İç sigorta paneli önündeki kapak sökümü biraz sıkıntılı trim sökme aparatı ile hafif hafif kastırarak sökerseniz birleştiği klipslere çift taraflı yapıştırın geri takın ses kesiliyor.
6. Bahsettiğiniz ses %50 şöför camı. %50 Emniyet kemeri ayar mekanizması.
Camın üst birleşim yerlerini temizleyin silikon sprey sıkın yada cama bastırın sesin gittiğini duyacaksınız. Emniyet kemeri için bir çözüm yok henüz bndede geçmedi yağladım izole ettim nafile. :)

Geri