Civic FD6 Geçmeyen ateşleme arızası?

Ad Soyad
Hazar nergiz
Aracınız
Civic FD6 2008
Merhaba aracım sürekli 4 bobin arızası veriyor gerçekten gına geldi gezmediğim usta kalmadı
Araca yapılanlar
- 4 buji 4 bobin ngk takım değişti
- üst kapak kompresör testi yapıldı
- LPG tesisatı komple iptal edildi beyin vs çıkartıldı
-oksijen sensörü vs kontrol edildi
- beyin soketleri çıkartıldı yalnızca 1.soketin içerisinde yağ vardı nereden geldi nasıl oldu bilmiyorum susuz kontak spreyiyle temizlendi geri takıldı sorun aynı devam ediyor
Yardımlarınızı deneyimlerinizi tecrübelerinizi bekliyorum 🙏🏻
IMG_5183.png

Merhaba hocam, bobin arızasından ziyade ateşleme arızası vermiş. Subap ayarı bozuk ise bu tarz probleme neden olabilir. Bobinlere gelen tesisat kontrol edilebilir. Benzin enjektörleri ve yakıt basıncı kontrol edilebilir. Boğaz kelebeği ve Egr temizliği yapılabilir. Ateşleme zamanlamasın da problem olabilir. (Egzantrik ve Krank sensörleri)
Ecudan da kaynaklanabilir.

Tamam usta bunları yaptırayım ilk olarak ama şöyle bir durum var arabanın çalışmasında gidişinde vs hiçbişey yok saat gibi yalnızca bazen ufak teklemeler oluyor normal yolda giderken hiçbişey yokken birden arızaya düşüyor kendi kendine gezmediğim usta kalmadı diyebilirim bide para avcılarını düşünürsek onlara gitmiyorum kesinlikle yani sibop ayarından olsa götürdüğüm servisteki usta bilmezmiydi

Tamam usta bunları yaptırayım ilk olarak ama şöyle bir durum var arabanın çalışmasında gidişinde vs hiçbişey yok saat gibi yalnızca bazen ufak teklemeler oluyor normal yolda giderken hiçbişey yokken birden arızaya düşüyor kendi kendine gezmediğim usta kalmadı diyebilirim bide para avcılarını düşünürsek onlara gitmiyorum kesinlikle yani sibop ayarından olsa götürdüğüm servisteki usta bilmezmiydi
Biz araç görmeden tahminleri yazıyoruz. Bu yüzden daha geniş düşünmek durumunda kalıyoruz. Araç başında iken daha hızlı teşhis sağlanır. Arada bir oluyor ise büyük ihtimalle elektronik bir problem olabilir. Elektronik arızaları çözmek kolay değil. Kablo sıyrılması, kırılması, sıkışması gibi.
Diğer belirttiğim maddeler zaten rutin yapılması gereken bakımlar. (Subap ayarı, Boğaz kelebeği ve Egr temizliği vs.)
Usta meselesi ise yapabileceğini yaparsın. Yapamayacağın meselelerde iyi bir Honda ustan olmalı. (Tamirci, elektrikci ve LPG ustası gibi)

Biz araç görmeden tahminleri yazıyoruz. Bu yüzden daha geniş düşünmek durumunda kalıyoruz. Araç başında iken daha hızlı teşhis sağlanır. Arada bir oluyor ise büyük ihtimalle elektronik bir problem olabilir. Elektronik arızaları çözmek kolay değil. Kablo sıyrılması, kırılması, sıkışması gibi.
Diğer belirttiğim maddeler zaten rutin yapılması gereken bakımlar. (Subap ayarı, Boğaz kelebeği ve Egr temizliği vs.)
Usta meselesi ise yapabileceğini yaparsın. Yapamayacağın meselelerde iyi bir Honda ustan olmalı. (Tamirci, elektrikci ve LPG ustası gibi)
Anladım tamamdır teşekkür ederim biyerden başlayacam artık subap ayarı gibi 🙏🏻

Geri