Güne kaza ile başladım

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan megawolt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Geçmiş olsun hocam. Bizim tamponların braketleri ve tırnakları çıt kırıldım zaten. Tırnaklar özellikle hemen atıyor, kırılıyor. Ben daha şiddetli bir kazaya karışmıştım arkadan vurmuşlardı ben de öndekine hafif vurmustum, ön arka tampon braketlerini yani tampon tırnaklarının takıldığı parçaları 500e almıştım yetkili servisten geçen sene.

Kasko indiriminin bozulmayacağı opsiyonun olmasın cok iyiymiş. Çok bir şey tutmaz umarım.
 
Geçmiş olsun hocam. Bizim tamponların braketleri ve tırnakları çıt kırıldım zaten. Tırnaklar özellikle hemen atıyor, kırılıyor. Ben daha şiddetli bir kazaya karışmıştım arkadan vurmuşlardı ben de öndekine hafif vurmustum, ön arka tampon braketlerini yani tampon tırnaklarının takıldığı parçaları 500e almıştım yetkili servisten geçen sene.

Kasko indiriminin bozulmayacağı opsiyonun olmasın cok iyiymiş. Çok bir şey tutmaz umarım.
Çok sağolun hocam. Dün tamiriciyi aradım, parçaları sipariş geçtim perşembeye hepsi gelir dedi. Radyatörden su sızıyor gibiydi onu da sordum radyatör sağlam gördük tekrar test edeceğiz sanırım tampon sıkıştırmış başka bir yerden kaçırmış dedi. İkame olarak citroen c-elysse verdiler, valla bizim aracımız ne kadar konforlu bir araçmış onu daha iyi hissettim. Toplam 30 gün hakkım varmış HDI sigortanın hızlı çözüm merkezi diye geçen anlaşmalı servislerde ama en fazla 10 gün sürecek gibi görünüyor.
 
Malesef ufak ama can sıkıcı bir kaza ile güne başladım. Öndeki araçlar ışıkta hareket etti, ben de hızlandım ama sağdan önümdeki araçların önüne geçerek uyanıklık yapanlar nedeniyle silsile ile herkes sert fren yaptı, ben de yapmama rağmen öndeki araca çarptım. Öndeki araçta hiçbir şey yok, bende de tampon tırnaklarından bazıları kırılmış, sol farın iç kısmı çatlamış, ön kaput malesef bombeli eğilmiş, sanırım radyatörde de sızıntı vardı gördüğümde. Bir de öndeki honda logosu ve plastik krom kısım kırılmış. Büyük bir kaza değil şükür ki ama can sıkıcı bir durum.

Önümdeki araçtaki adamın arabasında hiçbir şey yok ama adam benden para istedi olmaz dedim. Ben de tutanak tutalım trafiği meşgul etmeden sağda park yeri ver oraya gel dedim tamam dedi ama gitti. Araçta kamera da var ama ilginç bir şekilde bugünkü kayıtları hafıza kartında bulamadım.
Kasko şirketim HDI, aradım yetkili servis yerine anlaşmalı servise gidersem %30 hasarsızlık bozulmayacak ve tamir bitene kadar ikame araç olacak dediler. Haftasonu da geldiği için ikame aracı pazartesi alacağım. Bakalım ne kadar sürecek, tam ramazan öncesi canımı sıksa da cana bir şey gelmedi ona sevindim. İlk tespitlere göre sol far, kırılan plastikler, radyatör değişecek, ön kaput düzeltilecek.

Normalde takip mesafesine aşırı dikkat ederim ama tam ilerlerken hem öndekinin ani freni hem sağdan girmeye çalışanlar yüzünden bu kaza oldu.
Geçmiş Olsun Allah Beterlerinden Saklasın
 
Geri
Üst