Hava filtresi değişim periyodu hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan m2hamid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Uzun zamandır dikkatimi çeken bir konu var, Türkiye’deki yetkili servisler birçok parçanın kullanım kitapçığında ön görülenden daha erken parça değişimi yapmaya çalışıyor.
Kafama en net takılan konu hava filtreleri,

FB7 için hava filtre değişim periyodu kullanım kitapçığında 20bin olarak belirtiliyor, hatta normalde 30bin km iken ülkemiz koşuları zor koşullar olarak kabul edildiği için 20bin km,
IMG_0520.jpg

FD6 içinde benzer durum söz konusu,
IMG_0521.jpg

Bence temel olarak kullanım klavuzunu dikkate almak en doğrusu, artık 10binde yağ-yağ filtresini değiştireceğim, hava filtresinin durumunu kontrol edip, kirlilik durumuna göre 1 yılı aşmayacak şekilde değiştirmeyi düşünüyorum. Kötü durumda olmayan filtreyi yılı dolmadan illa 10binde değiştirmek gereksiz gibi geliyor bana artık.

Beni bu araştırmaya iten nokta ise Ankara Honda Bora’nın daha 40bin 4 yaşındaki aracın yakıt filtresini ısrarla değiştirmek istemesi. Araç rutinde zaten LPG ile çalışıyor ve LPG filtreleri sürekli değişiyor, kullanım kitapçığı rutin benzinli kullanımda 120bin km yada 6 yıl denen ürünü erkenden değiştirmenin mantığı nedir? Bana maddi kazanç dışında mantıklı açıklama gelmiyor.

Şunu en baştan belirteyim, amacım maliyetten kısmaktan ziyade ömrünü gerçekten tamamlamamış parçaları çöpe atmak bana mantıksız geliyor.

Siz civic sahibi arkadaşlarında bu konu hakkında görüşlerini merak ediyorum.

tamamen katılıyorum. ben de kitapçığa göre değişiyorum herşeyi.

[MENTION=326]m2hamid[/MENTION] Hocam dediğinize katılıyorum bizim gibi bilinçli tüketiciler hava filtresi değiştirmek isteyen servise bakım periyodunu gösterdiği için, Fc5 kasa da hava filtre değişimini 10.000 km olarak yazmışlar, halbuki 3 nesildir motor aynı motor sistem aynı sistem sırf hava filtresinden para kazanmak için kitapçığı bile değiştirecek duruma gelmişler.

Hava filtresi değişim periyodu hakkında

[MENTION=3]NoFeaR[/MENTION] aynen, şimdi FC5 kitapçığına da baktım, Körfez ülkelerinde Hava filtre değişimi 30bin iken Türkiye’de 10bin olmuş Cidden körfez ülkelerinin aşırı tozlu ve sıcak havasından daha mı kötü bizim ülkemizin koşulları :) yada Türkiyeye özel kalitesiz hava filtresi mi üretiyorlar :) çok sorulacak soru var cidden. Ama bence Honda Merkez’de Honda Türkiye’ye uymuş sanki. Bi de FC5lerde Eco modellerinde motorun üstünde Honda ECO-LPG yağı doldurulmuştur diyor, servisler rutin bakımlarda böyle bir yağ kullanıyorlar mı peki, bununla ilgili bilginiz varmı?

Son düzenleme:
[MENTION=3]NoFeaR[/MENTION] aynen, şimdi FC5 kitapçığına da baktım, Körfez ülkelerinde Hava filtre değişimi 30bin iken Türkiye’de 10bin olmuş Cidden körfez ülkelerinin aşırı tozlu ve sıcak havasından daha mı kötü bizim ülkemizin koşulları :) yada Türkiyeye özel kalitesiz hava filtresi mi üretiyorlar :) çok sorulacak soru var cidden. Ama bence Honda Merkez’de Honda Türkiye’ye uymuş sanki. Bi de FC5lerde Eco modellerinde motorun üstünde Honda ECO-LPG yağı doldurulmuştur diyor, servisler rutin bakımlarda böyle bir yağ kullanıyorlar mı peki, bununla ilgili bilginiz varmı?
Evet, yan sanayi sarf malzemeler bu sebeple bir çok parçayı Amerika'dan sipariş veririm. Hatta temin edebilirseniz Eneos 0W 20 sustina serisi kullanın. Premium ultra değil.

GM 5 Plus d cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Evet, yan sanayi sarf malzemeler bu sebeple bir çok parçayı Amerika'dan sipariş veririm. Hatta temin edebilirseniz Eneos 0W 20 sustina serisi kullanın. Premium ultra değil.

GM 5 Plus d cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Amerika'dan yağ ve sıvı benzeri parçaların alımı yasak yada gümrükten geçirilmesinde sorun var diye biliyorum, yoksa Amazon'dan şanzıman yağı almak istiyorum ama ülkemize gönderim yapmıyor özellikle, sizin bilginiz varmı bu konuda?

Amerika'dan yağ ve sıvı benzeri parçaların alımı yasak yada gümrükten geçirilmesinde sorun var diye biliyorum, yoksa Amazon'dan şanzıman yağı almak istiyorum ama ülkemize gönderim yapmıyor özellikle, sizin bilginiz varmı bu konuda?
Yağ hiç sipariş etmedim, yalniz K&N kutu içi filitre, temizlik spreyleri yağ filitresi kabin filitresi vs sipariş verdım. 0W 20 Sustina serisi var bu Eneos yağının bu 2.4 Si Civic ler onu kullanıyor yalamasi çabuk soguyup hemen isinmamasi vs çok güzel ve daha kaliteli. Yalnız TR de ben 0W 50 sustina bulabildim kışın yakıt tüketimi artıyor biraz ama yazın farketmiyor. Standart bir premium ultra 0W 20 ile motoru zorlamayın uzun soluklu.. Hele Lpg de hiç zorlamayın. Bu orijinal parcalardan bile kaliteli malzemeleri kullanan biri zaten lpg kullanacağını zannetmiyorum varımdır benim gibi fabrika çıkış lpg yi iptal etmek isteyen ama tedirgin olan ? :)))

SM-T800 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Geri