HGS ve OGS kaçış yazdı!

Enes35

0
Katılım
20 Tem 2015
Mesajlar
64
Tepki puanı
0
Selamun aleykum abiler dün çeşmeye gittim hep babamın şirket aracıyla giderdim çeşmeye urlaya dün hondayla gittim cama yapıstırılan zımbırtıdan olmadıgını HGS den geçerken aklıma geldi tabi artık geç oldu kaçış 24 tl ceza dedi 2 kere geçtim abiler ben şimdi napıcam evde oturup cezanın gelmesinimi beklicem yoksa ptt den geçiş parasını versem oluyormu? Bilgilendirirseniz çok sevinirim

D6502 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Enes35

0
Katılım
20 Tem 2015
Mesajlar
64
Tepki puanı
0
abi şimdi ben hgs ve ogs den kaçış ihlali yaptım bugün gidip alıcam hgs ama ogs de almama gerek varmı yoksa düşermi ordan. Biraz araştırma yaptım düşmez denioyo

D6502 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

odoker

0
Katılım
20 Nis 2015
Mesajlar
42
Tepki puanı
1
Yaş
46
Konum
Adana - Mersin
Aracınız
Merhaba arkadaşlar,

- Kaçak geçiş bile yapsanız, OGS veya HGS aldığınızda kaçak geçişleriniz sistemden düşüyor otomatikman (ama ya 1 hafta içindekiler yada son 15 gün içindekiler.

- Olurda HGS'nin içinde bakiyeniz az kaldığında o durumda gösterge kesmesi gerekenden saçma sapan değerler gösteriyor ama kesinti normal oluyor, Örn. ben Mersin - Adana arası gidiyorum 1.8 TL kesmesi gerekirken 19-25 TL arasında saçma sapan değerler gösteriyor.

- Olurda HGS'nin içinde hiç bakiye kalmadığı zamanlarda ise, o durumda da yukarıda arkadaşın da örnek verdiği gibi uçuk değerler gösteriyor ve kaçak geçiş uyarısı veriyor. Örneğin 169 TL, 199 TL gibi. Hatta geçen başımdan geçen bir olayı anlatayım. Eşim ile birlikte Adana'ya doğru gidiyorduk Muhabbet ederken gişelerden geçtim ve hem kaçak geçiş uyarısı verdi hemde 199 TL diye ekranda görünce nasıl frene asıldıysam ortalığı bir anda yanmış tekerlek kokusu aldı (halbuki hızımda 50-60 arasıydı). Hemen kenara çektim ve gişelerin yanındaki HGS yükleme/sorgulama ofisindeki elemanın yanına gittim. Durumu anlattıktan sonra oradaki görevli sistemden plaka sorgulama yaptı ve herhangi bir sıkıntının olmadığını sadece bakiyemin -2 TL olduğunu yükleme yapmam gerektiğini söyledi. Birde HGS sistemini kurarlarken insanların biraz gözünü korkutmak içinde göstergenin böyle abuk değerler göstermesini sağladıklarını söyledi.

O gün bu gündür, HGS'den geçerken abuk değerler görürsem paniklemiyorum, bilgisayar başına geçtikten sonra internet üzerinden yüklememi yapıyordum ki geçenlerde kredi kartı hesabına bağlattım kafamda rahat bakiye azaldıkça otomatikman hesaptan çekiyor kendisi.
 
Geri
Üst