Honda Civic FB7 Çalışan Motora Marş Yapmak

Tarık

0
Katılım
30 Ağu 2015
Mesajlar
76
Tepki puanı
12
Konum
Ankara
Aracınız
Arkadaşlar ne yazıkki çalışan motorda marşa bastım .duv. 3-4 saniye sürdü sanırım. olay şöyle gelişti. ışıklarda dururken yeşil yandıgında işe geç kalıcam diye hızlı kalkış yaparken aracı stop ettirdim. Tabi maglum hemen korna felan arkadan neyse panik oldum acele ettm biraz marşa bastım çalışmadı sandım müzik yüksek sesteydi sonra birda bastım sonra ne olduysa o ara motordaki o cızırtı cazırtı sesini(şanjuman dişlisi sıyırma sesi gibi) duymamla beynimden vurulmuşa döndüm. hemen elimi bıraktım. daha sonra eve geldigimde araç rolentide çalışırken kulagımı motora yaklaştırdım ve dinlemeye başladıgımda motor blogunun sag aralıgındaki boşluktan tıkırtılı bi çalışma sesi geliyordu.(rolenti sesinin haricinde) Bu ses marştan sonramı oldu öncesinde varmıydı emin değilim. yarın kayıt alıp yükliycem. hayır benim anlamadıgım ilk aracım 87 modeldi eskiden onda bile motor çalışırken ateşleme marş yapamıyordun korumalıydı.2015 model araçta nasıl olurda böyle bir önlem alınmaz hayretler içerisindeyim. .duv.
 

Hakan Uzun

0
Yönetici
Katılım
6 Kas 2014
Mesajlar
1,539
Tepki puanı
200
Konum
Kocaeli, Körfez
Benim degilde esimin biriki basmisligi var.. Sorun olmadi bence sizin o duydugunuz ses psikolojik gecmis olsun


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Tarık

0
Katılım
30 Ağu 2015
Mesajlar
76
Tepki puanı
12
Konum
Ankara
Aracınız
araç 15 modelde volan dişlisine takıldı kafam zaten marş sisteminin parçları kolay dönebilmesi için hafif metallerden yapılıyormuş o yüzden kolay yıpranıyormuş. motorun rolantideki sesinin haricinde başka ses duyan oldumu daha önce dinleyen varmı aranızda
 
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
829
Tepki puanı
10
Yaş
54
Konum
bursa
O ses büyük ihtimal lpg enjektörlerinden gelen herzamanki sestir. Siz dikkat kesilince daha çok gelmiştir size. Bikereden bişi olmaz. Oşsa acemilerin araçları ellerinde patlardı.
 
Katılım
8 Mar 2015
Mesajlar
561
Tepki puanı
7
Konum
KOCAELİ
Aracınız
bende 3 defa yaptım bu işi..araç çalışmıyor sanarken başıma geldi hep ancak oyle 3-4 saniye tutmadım..o ses gelir gelmez bıraktım hemen..bi sorun yok şuana kadar..dikkat etmek gerek..
ışıklarda zaten uzun uzun korna çalanlara sinir oluyorum..ben basmam o şekilde ancak uzun süre durursa uyarı amaçlı bi kere ufak basarım..tabi stop ettirme durumu olursa hiç basmam çünkü o kişiye heyacan yaptırıp yanlış bişe yapmasına sebep olabilirim..
 

Tarık

0
Katılım
30 Ağu 2015
Mesajlar
76
Tepki puanı
12
Konum
Ankara
Aracınız
@teachers sanırım haklısınız sabah işe giderken benzinde çalıştırdım. ses duyamadım. şimdi işten gelirkende yorgunluktan unutmuşum video çekmeyi.
[MENTION=923]BOMBOM41[/MENTION] aynen haklısınız bende kücük uyarı amaçlı basarım. şimdilik bi sorun yok gibi ama uzun vadede sıkıntı çıkartmaz inşallah
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
[MENTION=2026]Tarık[/MENTION]

Hocam sıkıntı olmaz, son aracımda en az 5 kez bu hatayı yaptım, daha eski araçlarım da kaç kere yaptığımı hatırlamıyorum bile sıkıntı olmuyor, siz şimdi pimpiriklediğiniz için araçta ses arıyorsunuz.
 
Katılım
20 Ağu 2015
Mesajlar
25
Tepki puanı
0
Kardeşim Allah beteri nden saklasin deyip devam et bi sıkıntı varsa ya çıkar yada o ses kaybolur çokta takıntılı olmaya gerek yok çünkü ne kadar üstüne titrersen o kadar başına is geliyor ben üç yıldır sakinmiyorum bişey olmuyor ama daha öncesinde hersey beni mi bulur be kardeşim diyordum. Bununla geçmiş olsun kardeşim ☺

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri
Üst