Civic FE1 Honda civic fe 182hp stop ederken sarsıntı

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Herkese iyi günler dilerim. Fe kasa 182hp aracımın bu gün yolculuk sonrası stop ettiğim esnada motorun kendini kapattığı son anda bir sarsıntı olduğunu fark ettim. Tekrar çalıştırıp stop ettiğimde aynı durum tekrarladı. Daha önce hiç fark etmemiştim sanki daha sessiz ve stabil stop ediyordu. Hava sıcaklığı bu duruma sebep olmuş olabilir mi diye düşünüyorum bu konuda tecrübesi olan var mı acaba

Ad Soyad
Murat Demir
Aracınız
Civic aracım yok
Aynısı bende de olmaya başladı daha önce oluyor muydu hiç dikkat etmedim. Araç 2024 model 1.5 182 HP Excutive plus 8.000 km

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
arkadaşlar normalmi değilmi anlamak için servise gidip test aracına binip aynı koşulları sağlamak olabilir baktınız o araçta yok anlarsınızki sizinkinde sorun var.

birde bir ihtimal yakıtınızın kalitesi çok iyi olmayabilir depoyu bitirmeye yakın deponun tamamını opet ile doldurmanızı denemenizi tavsiye ederim şahsen benim adıma BP den daha iyi sonuç aldım çok övülen shell ise benim için berbat sonuçlar verdi aralarında sarsıntılı çalışmada dahil.

bu arada aracı klimayı kapatıp öyle söndürmenizi tavsiye ederim klima açık konumda aracı söndürürken sarsıntılı,sesli kapanması gayet normal çünkü.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
arkadaşlar normalmi değilmi anlamak için servise gidip test aracına binip aynı koşulları sağlamak olabilir baktınız o araçta yok anlarsınızki sizinkinde sorun var.

birde bir ihtimal yakıtınızın kalitesi çok iyi olmayabilir depoyu bitirmeye yakın deponun tamamını opet ile doldurmanızı denemenizi tavsiye ederim şahsen benim adıma BP den daha iyi sonuç aldım çok övülen shell ise benim için berbat sonuçlar verdi aralarında sarsıntılı çalışmada dahil.

bu arada aracı klimayı kapatıp öyle söndürmenizi tavsiye ederim klima açık konumda aracı söndürürken sarsıntılı,sesli kapanması gayet normal çünkü.
Shell kullanıyorum bundan sonra dediğiniz gibi bp deneyeceğim

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Shell kullanıyorum bundan sonra dediğiniz gibi bp deneyeceğim

Ahmet hocam açıkcası aracıma BP bir kenara Bp'den Ultimate (95oktan yazıp 97 olduğu iddia edilen) yakıtı alıyorum bende ama şunu ifade edeyim aracına bir yazılım yapan dostumun tavsiyesi üzerine OPET aldım hemde sıradan 95 oktan ve aracımı 300km civarı kullandıktan sonra cidden daha az yaktığını,daha yumuşak çalıştığını fark ettim onuda deneyin bir derim yakınlarınızda var ise.

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Ahmet hocam açıkcası aracıma BP bir kenara Bp'den Ultimate (95oktan yazıp 97 olduğu iddia edilen) yakıtı alıyorum bende ama şunu ifade edeyim aracına bir yazılım yapan dostumun tavsiyesi üzerine OPET aldım hemde sıradan 95 oktan ve aracımı 300km civarı kullandıktan sonra cidden daha az yaktığını,daha yumuşak çalıştığını fark ettim onuda deneyin bir derim yakınlarınızda var ise.
Tamamdır hocam deneyeceğim teşekkür ederim

Aracınız
Civic FC5 2020
Shel yakıtı hiçbir zaman iyi değildi aynı gemi ile geliyor hepsi aynı rafineri sadece depoları farklı marka farketmeksizin dürüst bir benzinlik hepsinin önündedir

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Shel yakıtı hiçbir zaman iyi değildi aynı gemi ile geliyor hepsi aynı rafineri sadece depoları farklı marka farketmeksizin dürüst bir benzinlik hepsinin önündedir

aynı rafineri fakat sonradan katılan katkı maddeleri var ve oldukça etkili yani hepsi nede olsa aynı algısı pek doğru değil maalesef :(

Rus bir cihaz ile ölçüm yapan başka forumda bir üyemiz video yaptı watsapp grubunda birkaç arkadaş kendi illerindede denedi çok benzer sonuçlar elde etti genelde Shell çok garip şekilde düşük sanırım aksine çok yüksek algısını oldukça kullanıyor suistimal ediyorlar Total vaad ettiğinin bir tık altı Opet ve BP ise vaad ettiğine en yakın olan yakıtlar.

kendi ilim için konuşuyorum Adana Türkmenbaşındaki Opet bariz şekilde kullandığım bütün BP ve Shellerden hatrı sayılır derecede daha iyi performans sergiletti aracımda ve sizede katılıyorum istasyon çok çok önemli sonuçta bunu satan arkadaş iyi niyetlimi? istasyonda sirkülasyon ne kadar? depo ne kadar yeni? yeni/taze bir depoda su miktarı düşük,pas düşük,kir düşük, sirkülasyonu bol olan istasyonda denetim çok daha yüksek,benzin daha taze vs.

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018

bu konuda size pek katılmıyorum marka cok farkediyor benim aracım stage 2 yazılımlı haliyle zaten ilave etanol koyuyorum %5 veya duruma gore %10 seklinde ona ragmen x firmasından alıp gazlıyoruz degerler sabit kalırken farklı firmanın benzini kotu oluyor ve ilave attıgım yakıt bile yeterli gelmediği için benim değerlerim yukselmeye baslıyor. ha stock araclarda sakin suruste absurt fark hissetmezsiniz ama benim gibi yazılım ve guc odaklı bir surusunuz varsa emin olun biz surekli benzilik kovalıyoruz hangisi iyi diye. son olarak benim cevremdeki yakın shell ve opetin yakıtı beş para etmez gibi örnek verebikirim

Geri