Honda civic fe 182hp stop edince gelen turbo sesi

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Değerli arkadaşlar fe 182hp araç kullanıcısıyım. Aracım genelde uzun yol yapmakta kullanırım. Daha öncede bir kaç kez aracımı stop ettiğimde motor bölümünden 5 saniyelik kadar tiz bir ses geldiğini duymuştum. Bu durumu yetkili servis ile görüştüğümde turbo vesti selenoid valf sesi ve normal demişlerdi. Bu ses her stop ettiğimde gelmiyor fakat sessiz bir ortamda stop edince araç içinden duyulacak kadar geliyor. Tarif etmem gerekirse kontak ile çalışan araçlarda ilk çevirmede motor bölümünden elektrik akımı sesi gelir hani bahsettiğim ses ise buna benzer fakat stop edince duyuluyor. Aynı sesi duyan veya fikri olan arkadaşlardan bilgi almak isterim. Teşekkürler

Ad Soyad
Murat Aras
Aracınız
Civic FE1 2023
Merhaba, bu ses turbo sesi ise; aracımı sessiz bir ortamda park etme ortamı denk gelmediğini için duymadım, fakat turbo rpm i yüksek parçalar olduğundan, araç çalıştırma sonrası ve stop etme öncesi 30 sn kadar rölantide çalıştırmaya dikkat ederim, hareket öncesi tam yağlama olsun ve stop dan önce turbo yavaşlarken yağlaması/soğuması devam etsin. endişe etmeyin dizellerde daha belirgin ötme derecesine ses çıkıyor.
Turbo değilse elektronik devreler den gelen ses de olabilir, aracın marş öncesi elektronik kontrollerin yapılıp çalışmaya hazırlanması keza motor stop edilince bir süre sonra da bu elektronikler in kapanmasi sürecinde duyduğunuz sestir, bu da normaldir bir arıza değildir..

Ad Soyad
Timur.S
Aracınız
Civic FE1 2023
Benzer bir sesi bende duyuyorum ama ancak otoparka indiğimde ve aşırı sessiz bir ortam olduğunda duyuyorum bendeki sanki binadaki su borularından akan su sesi gibi ama dikey değilde yatay giden bir ses ve tam göğüsün arkasına denk geliyor.

başta yazın klimadan kaynaklı olduğunu düşünüyordum ama yeni yeni fark ettimki klima kapalıyken bile yapıyor zaman zaman, bu aralar bakıma gideceğim gittiğimde bende sorup ona göre burada tecrübemi paylaşıyor olurum, umarım bir sorun değildir açıkcası olduğunuda düşünmüyorum zaten

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Benzer bir sesi bende duyuyorum ama ancak otoparka indiğimde ve aşırı sessiz bir ortam olduğunda duyuyorum bendeki sanki binadaki su borularından akan su sesi gibi ama dikey değilde yatay giden bir ses ve tam göğüsün arkasına denk geliyor.

başta yazın klimadan kaynaklı olduğunu düşünüyordum ama yeni yeni fark ettimki klima kapalıyken bile yapıyor zaman zaman, bu aralar bakıma gideceğim gittiğimde bende sorup ona göre burada tecrübemi paylaşıyor olurum, umarım bir sorun değildir açıkcası olduğunuda düşünmüyorum zaten
Aynen hocam çok sessiz ortamda duyuluyor ve bende ki ses şu sesi gibi değilde sanki elektrik akım sesi gibi giderek azalan 3-5 saniyelik bir ses ayrıca her stopda olan bir durumda değil. Araç çekişinde ve yakıt sarfiyatında bir sıkıntı yok. Turbo olayı olunca bir tık endişe ediliyor haliyle. Ben bu durumu ilk duyduğumda yetkili serviste bulunan ustam ile telefon aracılığı ile konuştum kendisi bana bu sesin turbo selenoid vesti valf sesi olduğunu ve normal olduğunu söylemişti. Mevcut ses ara ara olunca çokta normal değil gibi gelsede bana umarım sizinde dediğiniz gibi normaldir. Sizde bir bilgi edinirseniz çok memnun olurum

Ad Soyad
Ahmet Ayhan
Aracınız
Civic FB7 2012
Merhaba, bu ses turbo sesi ise; aracımı sessiz bir ortamda park etme ortamı denk gelmediğini için duymadım, fakat turbo rpm i yüksek parçalar olduğundan, araç çalıştırma sonrası ve stop etme öncesi 30 sn kadar rölantide çalıştırmaya dikkat ederim, hareket öncesi tam yağlama olsun ve stop dan önce turbo yavaşlarken yağlaması/soğuması devam etsin. endişe etmeyin dizellerde daha belirgin ötme derecesine ses çıkıyor.
Turbo değilse elektronik devreler den gelen ses de olabilir, aracın marş öncesi elektronik kontrollerin yapılıp çalışmaya hazırlanması keza motor stop edilince bir süre sonra da bu elektronikler in kapanmasi sürecinde duyduğunuz sestir, bu da normaldir bir arıza değildir..
Umarım sorun değildir hocam cevabınız için teşekkür ederim.

Geri