rundll32
0
- Ad Soyad
- Onur T.
- Aracınız
- Civic FK7 HB 2018
aracı aldıgım ilk günden beri aklımda olan ama şöför kapısı harici park hattında 12v bulunmayan güzel araçlarımıza kapı açma koluna led fikri vardı. ayrıca hazır satılan (guncel fiyatı 1500 tl civarıydı en son) ambiasn aydılatmasını daha ekonomik nasıl hallederim düşüncesiyle birlikte bu çalışma ortaya cıktı. öncelikle dediğim gibi şöför kapısına gelen park hattı harici diğer 3 kapıdada 12v elektrik yok yaklasık 1.5v gibi bir akım geliyor o da kısadevre algılayıp cam tusunun sönmesine neden oluyor. şöför kapısından diğer 3 kapıda hat cekerek işlemi basladım zaten zor kısmı buydu. özellikle kapı hortumlarından kablo geçirmek ölüm.
kapı kollarını aydınlatma için ben kırmızı şerit led kullandım mantar ledlerin ömürleri biraz daha kısa. kestiğim ledin 1 tanesini delikten geçirip üst kısımdan yapıstırdım. zaten elektriği de çektiğimiz için baska sorun kalmadı

ambians içinde krom çıtanın alt kısmını yakasık 3-4 mm kadar canavarla kesip fotograftaki gibi şerit ledi yapıştırdım ve ortaya fotograflardaki çalışma çıktı. yine merak etttikleriniz varsa yardımcı olurum. son olarak hattı orjinal kapı aydınlatmasından aldıgım için gösterge ışıklarını kıstıgımda bu ledlerde kısılıyor bu da orjinal gibi ayrı bir hava katıyor

kapı kollarını aydınlatma için ben kırmızı şerit led kullandım mantar ledlerin ömürleri biraz daha kısa. kestiğim ledin 1 tanesini delikten geçirip üst kısımdan yapıstırdım. zaten elektriği de çektiğimiz için baska sorun kalmadı

ambians içinde krom çıtanın alt kısmını yakasık 3-4 mm kadar canavarla kesip fotograftaki gibi şerit ledi yapıştırdım ve ortaya fotograflardaki çalışma çıktı. yine merak etttikleriniz varsa yardımcı olurum. son olarak hattı orjinal kapı aydınlatmasından aldıgım için gösterge ışıklarını kıstıgımda bu ledlerde kısılıyor bu da orjinal gibi ayrı bir hava katıyor