Civic EK İes beyaz duman?

Ad Soyad
Olcay Yalçın
Aracınız
Civic EK
aracım 1.6 ies 2001 model otomatik. aracımda sadece kat iptali var.
Geçen arabanın sesini videoya çekerken fark ettim araç beyaz duman atıyor ve suyu bi miktar eksiltmiş (orta seviyedeydi minimuma kadar düşmüş.)
ancak şöyle bir durum var. araç p konumunda ilk gazı verirken beyaz dumanı başta atmıyor, 3.- 4. gaz vermeden sonra beyaz duman atıyor. ve su eksiltmeyi sadece bu şekilde p konumunda gaz verirken yapıyor.
malum havalar sıcak, bu havada 10-15 km yol boyunca 120 altına düşmedim, 170e kadar gördüm araç soğuduğunda suyuna baktığımda gram eksilme yapmıyor. 1 ay önce falan suyunu antifirizini koydum eksiltme yoktu o süreden beridir. sadece p konumunda boş gaz verirken su eksiltip beyaz duman atmakta.
aracı yeni aldım honda hakkında bilgilerim çok az. yardımcı olursanız sevinirm. sanayiye götürürsem malum contadan olmasa bile conta hatta motor falan diyip para alacaklarını biliyorum..

Merhaba hocam, su meselesi kompleks bir problemdir. Teşhis edebilmek için tecrübe ve zamana ihtiyaç var.
- Eldeki en büyük veri Beyaz duman!
- Beyaz duman denince: Aracın soğutma su sisteminde bir problem olduğuna işaret etmektedir. Motor bloğu içerisindeki kanallardan geçmekte olan soğutma suyu silindir içerisindeki yanma odalarına karışması sonucunda egzoz sisteminden dışarıya beyaz duman olarak atılması sebebiyle gözlemleyebileceğimiz duman çeşididir.
- Su seviyeniz de düştüğü için bunu destekliyor. - Eskiden su sistemizde antifriz kullanılmadı ise siz sonradan antifriz ekledi iseniz. Antifriz hasarlı olan yerleri çözer sistemde kaçak başlar.
- Soğutma suyu sistemine basınç testi yapılarak kaçağı tesbit etmelisiniz. Beyaz dumandan yola çıkarsak kapak, blok veya motor contası bölgelerine yoğunlaşmalısınız.

Geri