Civic FD6 İlk marşta çalışmayınca artık çalışmıyor?

Ad Soyad
Osman Bilgin
Aracınız
Civic FD6 2007
Herkese selam. Honca Civic 2007 fd6 kasa elegance aracım var atiker marka lpg ve benzinli otomatik vites. Aracımda son zamanlarda ortaya çıkan bir sorun var araç ilk marşta çalışmıyorsa boğuluyor ve artık çalışmıyor ya lpg tuşuna uzun basılı kalıp çalıştırıyorum ya da 1 saat kadar bekleyip tekrar deniyorum. Benzin pompası değişti krank sensörü değişti silindir bobin ateşleyicisi değişti ama sonuç değişmedi böyle bir deneyimi olan var mı?? Neler tavsiye edersiniz??

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Merhaba hocam, arıza için başlangıç noktası LPG sistemi olmalıydı!
Regülatör veya enjektörler gaz kaçağına sebep oluyor ise bu problemi yapar.
Regülatör için usta su testi siz ise LPG tank testi ile deneyebilirsiniz. Enjektör için gaz sensörü vasıtası ile kolaylıkla tespit edilir.

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Herkese selam. Honca Civic 2007 fd6 kasa elegance aracım var atiker marka lpg ve benzinli otomatik vites. Aracımda son zamanlarda ortaya çıkan bir sorun var araç ilk marşta çalışmıyorsa boğuluyor ve artık çalışmıyor ya lpg tuşuna uzun basılı kalıp çalıştırıyorum ya da 1 saat kadar bekleyip tekrar deniyorum. Benzin pompası değişti krank sensörü değişti silindir bobin ateşleyicisi değişti ama sonuç değişmedi böyle bir deneyimi olan var mı?? Neler tavsiye edersiniz??
LPG yi tanktan vanasını kapatın. Hattaki LPG bitip benzine geçene kadar kullanın. Bir müddet benzinde aracı gözlemleyin. Eğer sorunsuz çalışıyorsa enjektör ve regulatorde kacaktan şüphelenilebilir. Onu da ilk olarak regulatordeki vakum hattini bir miktar su dolu bardakla test edebilirsiniz. Geriye enjektörler kalır.

Benzin pompası, krank sensörü, bobin ateşleyicisi gereksiz değişmiş gibi duruyor.

Geri