Civic FC5 RS Kendi kendine alarm çalıyor?

Ad Soyad
İsmail aksu
Aracınız
Civic FC5 2017
Arkadaşlar, 2017 model Honda Civic RS FC5 aracımda kapıları kitleyip gittikten sonra alarm çalmaya başlıyor, farlar ve sinyaller yanıyor ve kumanda işlemiyor. Kumandadan anahtarı çıkarıp manuel olarak kapıları açıyorum, marşa basmıyor, anahtarı üstüne bastırıp çalıştırıyorum. Ne zaman yapacağı belli olmuyor bazen arabadan indikten 10 dakika sonra bazen de 24 saat sonra. Arabadan her inerken kutup başını söküyorum mecburen. Bu sorunla uğraşıyorum, böyle bir sorunla karşılaşan veya bilgisi olan var mı? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

selamun aleyküm herkese hayırlı günler.Bende honca civic 2015 fb7 kasa araç var.11 yıldır kullanıyorum.2 ay önce arabamın alarmı kendi kendine çalmaya başlamış gece yarısı.komşular farketmişler.sabah olunca arabayı kilitlediğimde ya da anahtarla otomatik kapı kilidini açmaya çalıştığımda 4'lü sinyal ışıklarımın(flaşör)yanmadığını farkettim.kapılar kilitleniyor fakat flaşörler yanmıyor ve aracı işe giderken parka bıraktıktan 5 dakika sonra alarm çalmaya başlıyor bu durum baya canımı sıktı.aracı sanayiye götürdüm hiçbir şey bulamadılar.civictr forumunda arattırdım yine bir şey bulamadım.derken servisle görüştüm.servise sıkıntımı ilettiğimde bana aracı kendilerine götürmem gerektiğini servise giriş ücretinin 8.000 TL olduğunu arıza tespit edilirse ve tamir ettirirsem 8.000 TL'den düşüleceğini söylediler.Servisle telefonda konuşurken yanımda duran bir arkadaşın tavsiyesi üzerine akü başlıklarını sökmemi yarım saat beklememi sonra tekrar akü başlıklarını takmamı söyledi.böylece araç kendini resetliyormuş.ben de akü başlıklarını söktüm 1 saat bekledim sonra tekrar taktığımda araç bir kez daha alarm çaldı sonrasında normale döndü(bir şeyi daha belirtmekte fayda var küçük oğlum arka koltuğun iç lambasıyla sürekli oynadığını gördüm ne açık ne kapalı yarı ortada durduğunu farkedince ortaya getirdim ve onun da sebep olabileceğini düşünerekten yazmak istedim belki o lamba da kısa devre yapmış olabilir).ben faydasını gördüm sizlerle de paylaşmak istedim belki size de faydası olur düşüncesiyle buraya yazmak istedim. kalın sağlıcakla

Son düzenleme:
Geri