Civic FC5 Kendim bakım yapacağım?

Ad Soyad
Cafer Taygun Küçüktamer
Aracınız
Civic FC5 2016
İyi günler arkadaşlar aracım 2016 model Honda Civic cvt şanzıman şuan 140 bin km de bundan önceki bakımlarını serviste yapıldı. Fakat serviste şanzıman yağ filitresini değiştirmiyorlarmis bende evde kendim değiştirmeye karar verdim.sormak istediğim konu ise motul veya luqui moly marka hondaya uygun yağları var cvt saziman için Honda marka yerine bu yağlardan birini kullansam sorun olurmu veya kullanan varmı şimdiden çok teşekkür ederim

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
İyi günler arkadaşlar aracım 2016 model Honda Civic cvt şanzıman şuan 140 bin km de bundan önceki bakımlarını serviste yapıldı. Fakat serviste şanzıman yağ filitresini değiştirmiyorlarmis bende evde kendim değiştirmeye karar verdim.sormak istediğim konu ise motul veya luqui moly marka hondaya uygun yağları var cvt saziman için Honda marka yerine bu yağlardan birini kullansam sorun olurmu veya kullanan varmı şimdiden çok teşekkür ederim
Yetkili servisteki orjinal HCF2 yağ haricinde hiçbir yağı kullanmanızı tavsiye etmem. Bu durum halatın kopmasına sebep olabilir.

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
yağı orjinal dservisten alın filtre de 2 tane var biri hava filtresinin altında sanzumanın üstünde diğeri şanzuman karterinin içinde.

değişim için önce eski yağı boşaltın ardından 4 lt yagın tamamını sanzumana koyun arbayaı çalıştırın 10 dk çalışssın sonra sırayla her viteste 10 sn bekleyecek şekilde P R N D L ve sonra L D N R P şeklinde yagı tüm vitesler de gezdirdikten sonra stop eidip taşırma tapasından fazla yağı boşaltın. ve artık şanzuman yagınız değişti.

Ad Soyad
Cafer Taygun Küçüktamer
Aracınız
Civic FC5 2016
yağı orjinal dservisten alın filtre de 2 tane var biri hava filtresinin altında sanzumanın üstünde diğeri şanzuman karterinin içinde.

değişim için önce eski yağı boşaltın ardından 4 lt yagın tamamını sanzumana koyun arbayaı çalıştırın 10 dk çalışssın sonra sırayla her viteste 10 sn bekleyecek şekilde P R N D L ve sonra L D N R P şeklinde yagı tüm vitesler de gezdirdikten sonra stop eidip taşırma tapasından fazla yağı boşaltın. ve artık şanzuman yagınız değişti.

Tamamdir çok teşekkür ederim

Moderatörün son düzenlenenleri:
Aracınız
Civic FB7 2012
2012 honda için 08.07.2025 tarihli şanzıman yağı değişim fiyatı.

511f1addd2ba698005f5edbba3025eb0.jpg

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ad Soyad
Cafer Taygun Küçüktamer
Aracınız
Civic FC5 2016
2012 honda için 08.07.2025 tarihli şanzıman yağı değişim fiyatı.

511f1addd2ba698005f5edbba3025eb0.jpg

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İyi akşamlar şanzıman fillitreleri değişmemiş heralde.bende bu yüzden şanzıman yağını kendim degistirmek istiyorum serviste ellerinde filitre olmadığını söylüyorlarmis bu kaç tane ustaya sordum fakat filitre değişmedikten sonra yağ değiştirmek önemli değil dediler cvt şanzıman zincir kırma sorunundan korktuğum için filtreleri komple değişmeye karar verdim

Geri