Kiralık Araba Sigortasına Neler Dahil?

Seyyah

0
Katılım
11 Ağu 2016
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Aracınız
Araba kiralarken akla gelen en kritik şeylerde birisi kiralanan otomobilin sigortasıyla alakalıdır. Bu yazımızda size şirketlerce ‘Rent a Car Sigortası’ olarak da anılan araç kiralama sigortasına nelerin dahil olduğundan bahsedeceğiz.

Araba kiralama sigortasıyla alakalı bu makalemizi okumaya başlamadan önce şunu anımsatmamıza izin verin. Bu makalede bahsi geçen sigorta Otoredi.com ’un iş yaptığı Türkiye genelinde hizmet sunan, kurumsal ve büyük şirketlerinde araçlarında mevcut oluyor. Az otomobili olan ve senet ile kiralama işlemi yapan firmaların arabalarının bu sigortasının olmama olasılığı oldukça fazla, ki biz de müşterilerin yaşadığı sıkıntılar nedeniyle asla böyle küçük araç kiralama firmalarından araç kiralamanızı tavsiye etmiyoruz.

Otoredi.com’a girerek otomobilinizi kiraladınız ve arabayı kiraladığınız firmanın bürosuna doğru yola çıktınız. Büyük olasılıkla “Ek sigorta almalı mıyım, yoksa almamalı mıyım?” diye düşünüyorsunuz. Bu karardan önce dahilinde olan araç kiralama sigortasının hangi durumları içerdiğini biliyor olmak işinizi kolaylaştıracaktır.

Firmadan firmaya değişkenlik arzetse de (bazı şirketler bu sigorta için kapsam limiti belirliyor), araç kiralama sigortası temel olarak karşılaşabileceğiniz kaza vb durumlarında tutanak ya da zabıt tutmanız koşuluyla araçta vuku bulabilecek bütün zaiyat miktarını karşılıyor. Bu sigorta otomobilin çalınması gibi bir durumda yine zorunlu tüm işlemlerin yerine getirilmesi durumunda otomobilin bedelinin firmaya aktarılmasını sağlıyor ve bu sayede siz hiç bir masraf yapmak durumunda kalmıyorsunuz. Araba kiralama sigortası ile ilgili aklınızda tutmanız en kritik şey, rapor ve tutanakların son derece önem arzetmesi. Olması gereken rapor ve tutanaklar yoksa asla kullanılamayan bu sigorta, sürücünün trafik kurallarına riayet etmediği, ehliyetsiz ya da alkol alarak direksiyon başına geçtiği hallerde de geçerliliğini yitiriyor.

Araba kiralama sigortasına ek olarak satılan ve şirketler tarafından “Mini Hasar Sigortası”, “Süper Sigorta” benzeri adlarla anılan küçük hasar sigortası ise bazı şirketlerde sizleri araç kiralama sigortasının muafiyet limitinden kurtarıyor. Bu sigorta, muafiyet miktarı olmayan araç kiralama sigortalarında ise 1.000 TL gibi bir rakama dek olan hasarlarda sizin herhangi bir masraf yapmamanızı sağlıyor.

Bu yazıda bahsettiğimiz küçük hasar sigortasını içeren ve bünyesinde ek olarak araç ile herhangi bir kaza yapılması durumunda şöför ve yolcuların tedavi masraflarının ve üçüncü kişilere verilen zararların giderilmesini garanti altına alan tam kasko ya da diğer deyişle “Full Kasko” ise daha fazla günlük ücretine karşın sizi bir kaza durumunda korumaya alıyor ve herhangi bir ücret ödemenize engel oluyor.
 
Geri
Üst