kış lastiği sonrası titreme

Katılım
8 Mar 2015
Mesajlar
561
Tepki puanı
7
Konum
KOCAELİ
Aracınız
yaklaşık 2 ay önce yazlıkları çıkarıp sıfır 4 adet petlas kış lastiği taktırdım.uzun yola gitmediğimden fark etmedim bu güne kadar ancak bugun sakarya-hendek'e gitmem gerekti otobanda giderken 90-100 den sonra direksiyonda titreme başladı.şaşırdım dedim noluyoruz nerden çıktı bu olay şimdi..en son 170 bastım baktım nasıl gidiyor diye aracı yolda tutamıyorum.90 ile giderken hafif ani sağ sol yaptım direksiyonu araç sanki yoldan çıkacak gibi..fren testi yaptım araba çızgisini bozmadı.sarsılma titreme olmadı.

nette arastırdım ancak çok çesitli yorumlar var..kimi diskler yamulmuştur diyor, kimi balans bozuk,kimi jantlar yamuk,kimi lastikler hatalı, kimi lastiklerin biraz yol yapması lazım diyor..2014 civic aracım 2 ay önce yazlık lastikler varken direksiyonda titreme vs yoktu..diskten ve janttan olacağını sanmam balans da alırken yapıldı zaten.. lastiklerin hatalı olması gibi bir durum söz konusu olabilir mi gerçekten? Başına böyle bir durum gelen var mı?
 

Hakan Uzun

0
Yönetici
Katılım
6 Kas 2014
Mesajlar
1,539
Tepki puanı
200
Konum
Kocaeli, Körfez
Hocam onceki lastiklerinde sorun yok. Bu lastiklerde var ise sorun balanstir..
Disk yamulmasi lastik hatasi filan bunlar cok zayif ihtimal titreme=balanstir


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Katılım
9 Haz 2014
Mesajlar
626
Tepki puanı
9
Yaş
41
Konum
İzmir
Bence iki secenek var.
1. Lastiklerinizin donus yonu yalnis takilmis.
2. Balans bozuk.

Ben %99,9 balansinizin bozuk oldugunu dusunuyorum.
 

tugi

0
Katılım
30 May 2015
Mesajlar
338
Tepki puanı
0
Aracınız
Aynı sıkıntı şun için bendede var ama benim lastiklerim kötü değiştireceğim için pek takmıyorum.. Daha önceki Golf 6 daki aracımda da dediğiniz gibi bir sıkıntı olmuştu özel olark balancıya gittim adam tahmini 45 dk uğraştı ve titreme kalmadı.. Size tavsiyem özel rot balansçıya gidin çünkü lastiği aldığınız yerdeki ustalar pek takmıyor genelde.. Balansta jant arkalarına takılan ağırlıklar direksiyonda titremeye yol açıyor.. Başka bir sıkıntısı yoktur..
 

kara82

0
Katılım
7 May 2015
Mesajlar
384
Tepki puanı
6
Konum
kütahya
Aracınız
Onceki aracimda kis lastigi taktigimda, balans ayari yaptiktan sonra, eger bozulursa tekrar gel diyorlardi. Kis lastigi iki kere balans isteyebilir diyorlardi. Artik ne kadar doğru bilmiyorum
 
Katılım
7 Mar 2014
Mesajlar
787
Tepki puanı
17
Yaş
46
Konum
Ataşehir / İstanbul
Lastiği sökmeden araç üzerinde balans daha etkili olur


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Katılım
8 Mar 2015
Mesajlar
561
Tepki puanı
7
Konum
KOCAELİ
Aracınız
Sonuç nedir hocam

2012 fb7 ov(lpg) eco elegance

sıkıntı kalmadı hocam bende anlamadım..sanırım lastiklerin yüksek hıza alışması ile ilgili bişey..giderken titreme oluyordu dönüşte titreme kesildi..şu an sıkıntı yok..sanırım yüksek hızlarda bir müddet kullanmak gerekiyormuş..ama içim rahat olsun diye tekrar balans yaptırcam yarın..
 

enmm

0
Katılım
17 Ara 2015
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Aracınız
Balans sorunu benim de başıma geldi. Kışlık lastiği çıkartıp yazlık lastiği taktırdım, 140 km yi geçince titreme oluyordu. Honda servisi dahil 2 defa balans ayarı yaptırdım ama sorun çözülmemişti. Lastiği sökmeden, araç üzerindeyken balans ayarı yaptırdım. Standart balans ile aynı fiyata yaptırdım ve sorun çözüldü.
 
Geri
Üst