Civic FB7 Kronik hava filtresi ara borusu?

Aracınız
2013 Fb7 aracım var. Yolda giderken motor arıza ışığı yandı kaputu açtığımda hava filtresi ara borunun dibinden yarıldığını gördüm bu boruyu nereden bulabilirim

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Çözüm
Bu konuyla ilgili güzel bir video gördüm ve bu sorunun nedeninin aslında düşündüğümüzden basit olduğunu anladım :)
Bu parça periyodik bakımda hava filtresi değişimi esnasında bir miktar esnemektedir, ancak eskimeye bağlı esnekliğini kaybetmeye başlayarak hava filtresini değiştirme amacıyla tekrardan esnettiğinizde mikro düzeyde yırtıklar oluşmakta ve zaman içinde sıcak-soğuk değişimi ile büyük yırtıklara dönüşmektedir. Ben hava filtresini değiştirirken o borunun bu kadar esnediğini farketmemiştim, şahsi tavsiyem bu sorunla karşılaşma ihtimalini azaltmak için boru sıcakken (yani en esnek olabileceği zamanda) minimum düzeyde gererek hızlıca hava filtresini değiştirmek, bu borunun ömrünün uzun olması açısından faydalı olacaktır...
Aracınız
Güncel servis fiyatı 1885 tl ve ellerinde yok sipariş ile geliyormuş iki servisinde dediği bu. Araçtaki kronik sorun için ellerinde stok olmaması çok sinir bozucu. Yan sanayi sipariş verdim.
Hocam ben tren...yoldan geçen sene 2 tane aldım. Birini geçen sene taktirdim sorun yok. Digeri bagajda duruyor. 300-350 TL civarı. Tabiki yan sanayi ama en az 4-5 sene gider. Sanzuman yağı ve buji harici yetkiliye çok takılmayın derim.

SM-A235F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bLind

Özel Üye
Aracınız
Civic FB7 2013
Hocam ben tren...yoldan geçen sene 2 tane aldım. Birini geçen sene taktirdim sorun yok. Digeri bagajda duruyor. 300-350 TL civarı. Tabiki yan sanayi ama en az 4-5 sene gider. Sanzuman yağı ve buji harici yetkiliye çok takılmayın derim.

SM-A235F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende o şekilde yaptım sizinkini kaça taktılar hatırlıyor musunuz sizce bu işin hakkı kaç paradır

Geri