Lastik basınç göstergesi

Lastiklerin hiçbirinde inme yok 15 günü geçti. Artık çıktıkça silmeyi deneyeceğim olmazsa servisin yolu gözükecek gibi
 
Honda civiclerde lastik içinde direk sensör yok...Şase Denge ve lastik dönü hızında (lastik dönü sayısı sapmalarında) değişimlerde uyarı devreye giriyor...Dolayısıyla cisim batması, jant kenarından hava kaçağı ve lastik inmesi gibi durumlarda devreye giriyor..

Tabi direk lastik içi sensör olsa bu başımıza gelen olaylar olmaz.....En direk lastik uyarı sisteminde böyle saçma hatalar görülebiliyor...iyi günler

Son karar tabiki sizin. Saygılar
 
Hocam lastikleri ölçtün mü fark var mı ??

Eğer ölçüm yaptığında 2/3 gün için fark yoksa ve ikazi kalibre ettiğin halde tekrar tekrar uyarı veriyorsa....

1.Basınç farkı varsa Lastikçiye göstermek
2.Basınç farkı yoksa Yetkili servise göstermek...iyi günler..

Son karar tabiki sizin. Saygılar
 
Son düzenleme:
Hocam aracı daha sonra kullanma fırsatım olmadı, ama biraz önce otoparka inip elimdeki dijital basınç ölçer ile lastikleri ölçtüm. Öncelikle lastikler sıcakken hepsine 33 diye bastığım hava, bugün soğukken ölçtüğümde sağ ön lastikte 29 diğer üç lastikte 30 olarak çıktı. Normalde sıcak lastiğe hava basmazdım ama bu sefer yapmak zorunda kaldım. Ayrıca elimdeki dijital ölçer de her zaman Shell’de bastığım hava ile hemen hemen aynı değerleri gösteriyordu. Galiba sağ ön lastikte gözden kaçırdığım küçükte olsa bir kaçak var. İlerleyen günlerde belli olur ve lastikçiye gideceğim gibi görünüyor.
 
Hocam merhaba. Çözdünüz mü lastik işini? Bende de kışlık var şuan. İstanbul'da 20 gündür alalı aracı yakmadı. Son 1 haftadır yakıyor uyarı. Anlamadık. Sıfırladık yine oldu :) hava soğudu ondan mı, kışlık ondan mı, anlam veremedim.

ALP-L29 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Her verdiğinde sıfırlayın ve ara arada kontrol edin havasini.
Daha vemeyecek.
Gecen onlere bende sıfır lastik aldım 1 hafta verdi şimdi vermiyor artık.

RMX3263 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
O günden beri bende bir daha uyarı çıkmadı hocam. Sağ ön lastik havası da diğerleri gibi normal şu an. 26 basınca düştüğü için uyarı verdiği aşikar ama neden sadece sağ ön lastiğin bu kadar düştüğünü ve şu an normal kaldığını anlamadım. 10 yıldır hiç başıma böyle bir olay gelmemişti.
 
Geri
Üst