Ben 2. El alacağım, araçta lpg yi önceki sahibi taktırmis zaten. Benim endişem ciddi bir sorun sıkıntı yaşar mıyım Motordan yana.slm. bende de 182 lik benzinli var. bazen ben de lpg düşünüyorum. brc maestro 129 fe civiclarda var. LPG de temel kural lpg de daha fazla ısı çıktığı icin arabayı devamli yüksek devirde kullanmamaya dikkat edilmesi gerekiyor. atmosferik motor da subab ayarını kaçırıyor yüksek devirde spor kullanim. turbolular da ise ektradan turbo var o da çok sıcağı sevmez. aracın üzerinde sistem varsa kullanin. yoksa bi brc veya prins takilirasa yaklasik 50 bin km de amorti ediyor. 2016 model 12 bin kmde atmosferik fc5 vardi brc comfort izmir 2A mühendislik te takıldı 68binde araci sattim .bu surede map sensörü bozuldu 5000 tl ye degisti. lpg bobini bozuldu 1250 lira tuttu.sistem zaten 20 bin lira. sonra 2019 turbo benzinli manuel civic aldim. gecen yine ugradim BRC ye turbo Civic a ne yaparsiniz dedim .58 bine brc maestro var.dediler. 60 bin lira verince km de1 lira tasarruf dersen 50 bin km de kendini amorti edecek. BRC comfort olyini anlattim o serinin map sensörü dayanıksızdı güncelleme yaptilar dedi.
Bu motora lpg uyumlu mu ?
Pek fazla uygulaması yok
.