Civic FD6 LPG TANKI KAÇ KM GÖTÜRÜR?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gncdgms
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Efe Gençdoğmuş
Aracınız
Civic FD6 2010
Arkadaşlar Merhaba 1 ay önce aldığım Honda fd6 2010 model aracımın lpg tankı Brc 48 lt ama genelde 4 ışık lambasından son 1 taneside yanıp sönmeye başlayınca depoyu full yapıyorum,o zamanda 30 31 lt gaz alıyor,o son bir ışığın yanıp sönmesiyle kac km daha yol yaparım veya ortalama kac lt daha kalmış olabilir,tankın en fazla 30 lt alma gibi bir ihtimali olamaz diye düşünüyorum.Bilen arkadaşlar yorum yapabilir mi.

Merhaba hocam, LPG tanklarının %20 güvenlik payı vardır. Ona göre hesaplarsak 38 litre gibi gaz alması gerekir. Gaz belli bir basınç altına düştüğü zaman otomak benzine geçer. Geçse bile depoda hala 2-3 litre gaz bulunur ama kullanamaz. 48 litre simit tank daha önce kullandım. Tam bittikten sonra yazın 33 litre civarında alırken kışın bu 35-36 litreye çıktığına şahit oldum. Ayrı bir tecrübem uzun yolda 3.500 devir ile giderken benzine geçen araç 2.000 devirde hemen geçmiyor. Bu gibi farklarıda göz önünde bulundurun.

Son düzenleme:
Merhaba hocam, LPG tanklarının %20 güvenlik payı vardır. Ona göre hesaplarsak 38 litre gibi gaz alması gerekir. Gaz belli bir basınç altına düştüğü zaman otomak benzine geçer. Geçse bile depoda hala 2-3 litre gaz bulunur ama kullanamaz. 48 litre simit tank daha önce kullandım. Tam bittikten sonra yazın 33 litre civarında alırken kışın bu 35-36 litreye çıktığına şahit oldum. Ayrı bir tecrübem uzun yolda 3.500 devir ile giderken benzine geçen araç 2.000 devirde hemen geçmiyor. Bu gibi farklarıda göz önünde bulundurun.
Teşekkür ederim hocam,benim merak ettiğim lpg ışigi yanıp sönerken tahmini ne kadar kalıyordur içinde.Birde normalde ne kadar yol yapmam gerekir bir depo benzinle sabit 110 120 hızda hesaplarsak

Teşekkür ederim hocam,benim merak ettiğim lpg ışigi yanıp sönerken tahmini ne kadar kalıyordur içinde.Birde normalde ne kadar yol yapmam gerekir bir depo benzinle sabit 110 120 hızda hesaplarsak
Rica ederim. Tahminimce 5 litre civarında kalabilir. Benzinde 100 kilometre ortalama 5-6 litre civarında, LPG 7-8 litre civarı gidebilir. Şehir içi 10 litre ve üstü.
Net değerler için kendiniz test etmelisiniz. Yakıt için bir çok etken var.

LPG deposunu tam doldurdum ve km saatini sıfırladım. 1400 şehir dışı 215 şehir içi yol yaptım. Biraz önce tekrar doldurdum depoyu. 152 Lt LPG sarfetmişim.

Hesapta hata yapmışım. Depoyu ilk tam doldurduğumdaki rakamı da eklemişim toplam sarfiyata. 21.5 lt düşersek 130,5 litre LPG ile 1400 şehir dışı 215 şehir içi toplamda 1615 km yol yapmışım.

Geri