Lpg yakıt tüketimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Valentino
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu degerler lpg icin cok yuksek. Bence AFR degerlerini kontrol ettirin.

Lenovo A7020a40 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bilmiyorum araç yüklü olduğu ve bahsettiğğm trafik koşullarını gördüğü için olabilirmi? Uzun yolda aynı şekilde yüklü ve pek yavaş hızlarda seyretmedim. Sistem lovato c obd2.. Lpg montajım 2000 km kadar oldu. Değerler normal görünüyordu montaj yerime tekrar uğradığımda ustaya göre. Afr dediğiniz nedir farklı bir bölümmü?

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fb7 aracimi benzinli kullaniyorum. Lpg taktirayim mi diye dusunuyorum. Acikcasi bu degerleri goruyorsa lpg mantikli gelmiyor bana. Uzun yolda 5,5 lt benzin tuketimi goruyorum bu aracta. Siz 9,5 lt lpg demissiniz. Benzinde 30 kurus, lpg de 26 kurus. Tereddutte kaldim simdi. Deger mi bilmiyorum.

Sizin kullanım stiliniz nasıl tabi onuda dikkate almalı?

Bilmiyorum araç yüklü olduğu ve bahsettiğğm trafik koşullarını gördüğü için olabilirmi? Uzun yolda aynı şekilde yüklü ve pek yavaş hızlarda seyretmedim. Sistem lovato c obd2.. Lpg montajım 2000 km kadar oldu. Değerler normal görünüyordu montaj yerime tekrar uğradığımda ustaya göre. Afr dediğiniz nedir farklı bir bölümmü?

AFR yakit tuketimi ve performansini direkt etkileyen bir husus. Burada aciklamasi var. Eger lpg de 9 lt degerleri varsa montajdan vazgececegim. Elde ettigim degerler ortalama 100-110 km/h degerleri icin. Alltaki linkte afr ayari var. Gercekten 9 lt ise vazgececegim.

https://youtu.be/5NxCtYX9DCM

Emirbey

Project Man
Yönetici
Ad Soyad
Emirbey26
Aracınız
Civic FB7 2015
Esksehirde afr degerlerinden anlayan bir yer var mi arkadaslar.

Bendede lovato var sakin surus ile 6 larda geziyorum trafik sakin duz yol

Yani şu tabloda sürüş stilim trafik koşulları ve yük durumum değerlendirildiğğnde yakıtım anormal değil bana göre.. Uzun yoldaki hızım 130-140-150 civarıydı hep çünkü.

Ortalama 7,7 ise kullanim tarziniza gore cok iyi. Ben onu 6 lt ye de cekerim :) sakin sürüş ile. Guzel deger.

Yani kısacası yol bilgisayarınızda görünen değere +1.7 eklerseniz o sizin lpg lt ortalamanıZ olacaktır. Bu durumda her halükarda lpg mantıklı durumda.

Geri