Konuya cevap cer

FC5 ‘te arka camda silecek ihtiyacı olduğu fikrinize ben de katılıyorum.  ??

FC5 ‘in arka kısmı tasarım olarak liftback&fastback karması olmasına rağmen bagaj kapağı hatchback gibi değil sedan gibi dizayn edilmiş. Karosere de sedan denilmiş. Ruhsatta sedan yazıyor. Bu sebepten arka cam sileceği konulmamış.

Tasarımı tam bir sedan gibi olmasa da FC5 ‘e kıyasla sedana daha çok benzediğini düşündüğüm ancak bagaj kapağı hatchback bir otomobilinki gibi açılan Skoda Octavia ‘da arka cam sileceği mevcut.

•Skoda Superb ‘de de isteğe göre hem sedan hem hatchback gibi açılabilen özellikte bir bagaj kapağı var. Ancak bu araçta da arka cam sileceği yok.

•Tasarımı liftback olan Mazda 626 Hatchback ‘de arka cam sileceği bulunuyor.

Bagaj kapağı “sadece hatchback gibi” açılan otomobillere arka cam sileceği konulurken sedan gibi açılabilen yani kabinle bagaj arası pandizotla ayrılan otomobillere konulmuyor.

Bunun sebebi sedanlarda silecek montajının araç dizaynında oluşturduğu bir takım zorluklar gibi görünüyor. Ancak;

Otomobil teknolojisinin geldiği duruma bakınca da sedanların büyük ve düşük eğimli arka camlarının temizlenmesini sağlayacak verimli bir çözüm üretilmiyor olmasını makul bulmuyorum...!

FC5 ‘in bagaj kapağı sedan gibi değil de hatchback gibi tasarlansaydı hem arka camda sileceğimiz olurdu hem de bagaj yükleme ergonomisi çok daha iyi olurdu...

Bu arada bagaj kapağı bağlantı kollarından kaynaklı alan kaybı ve yükleme zorlukları da oluşmazdı.

Geri