Michelin lastik

Katılım
23 Eki 2016
Mesajlar
28
Tepki puanı
1
Yaş
38
Aracınız
Arkadaşlar selam aracım da kullanmakta olduğum goodyear marka lastik var en ufak ıslak zeminde direksiyon hakimiyeti zayıflıyor ve kayma yapıyor araç ben michelin lastik almak istiyorum ama önerisi olan varsa dikkate alabilirim


iPhone cihazından CivicTR mobile app tarafından gönderildi.
 
Katılım
9 Haz 2014
Mesajlar
626
Tepki puanı
9
Yaş
41
Konum
İzmir
Michelin Crossclimate:eek:k:
 

Ugr60

0
Katılım
9 Şub 2017
Mesajlar
695
Tepki puanı
441
Yaş
36
Konum
Tokat
Continental conti premium contact 5 .. Al bunu arkana bile bakma..

V-Tech Bir Milin Yaptığı Fırlamalıklar Bütünüdür
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
Accord ta michelin var, fb7 orjinalin de Continental ile gelmişti, michelin bariz bir şekilde daha sessiz.
 
Katılım
26 Şub 2016
Mesajlar
153
Tepki puanı
8
Aracınız
benim araba conti ile geldi frenleme çok kötü hemen abs devreye giriyor kışlık mıchelın aldım frenleme çok iyi gürltü inanın yaz lastiğinden düşük gibi geldi tabi 195/65/15 aldım mıchelın kışlıkları onun etkiside olabilir bence crosclimate iyi bir seçenek gibi tabi kışın nasıl kullananların yorumlarına bakmak lazım lastikte değiştirmezsiniz
 

m2hamid

0
Yönetici
Katılım
7 Eyl 2014
Mesajlar
10,151
Çözümler
10
Tepki puanı
12,932
Konum
Türkiye
Ad Soyad
M2Hamid
Yaş
37
Aracınız
Civic FD6 2010
Continental yeni PremiumContact 6 modelini 2-3 ay içerisinde piyasaya sürecek ve yol tutuş-sessizlik eğrisinde oldukça başarılı olduğunu iddia ediyor.

Deneyimlerimi paylaşacak olursam aracın üstünde Continental PremiumContact 2 lastik geldi ve hem gürültülü, hemde yol tutuş olarak hızlı kopma eğilimi olan bir lastikti ama aşınma oranı cidden düşüktü.

1 yıl sonra dayanamadım ve ikinci el uygun fiyata bulduğum Continental PremiumContact 5 lastiğe geçtim, daha sessiz ve yol tutuş limitleri daha net ve güven vermeye başladı.
Yanlız bizim Civic FB7'lerin maalesef ama maalesef direksiyon sertliği hız artışına paralel yeterli derecede artmıyor, özellikle 120 üstünde farklı araçlardaki direksiyon sertliğini Civic'imde bulmadım.
Lastiklere dönecek olursak, FB7 kullanıcısı araçlarda Goodyear EfficientGrip Performance, Michelin Primacy 3 denedim ama onlarda 100 km üstü direksiyon hareketlerinde aracın tepkisi Continental'in PremiumContact 5'inden daha geç geliyordu ve hafiften yüzme hissi mevcuttu. Ama daha sessizlerdi. FD6 sahibi arkadaşın CrossClimate'li aracı denediğimde de yüzme hissi daha kötü şekilde mevcuttu. Ama o da bariz şekilde sessizdi.

Kısacası aracın direksiyon tepkisi ve yol tutuşu senin için ön plandaysa Continental'in PremiumContact 6 modelini bekle bence. Continental'in meşhur SportContact 5 kadar güçlü yol tuttuğunu ve buna rağmen oldukça sessiz olduğunu iddia ediyor.

Ama konfor ve sessizlik ön planda ise Goodyear EfficientGrip Performance ve Michelin Primacy 3'ten bu formdaki birçok arkadaş memnundu. CrossClimate'de konfor ön planda ise kış-yaz değişimi istemiyorsan mantıklı bir tercih.

Son olarak yağmurlu havalarda sadece Continental'leri denedim ve PremiumContact 5, PremiumContact 2'den daha fazla güven veriyor, tutunma eşiği daha yüksek bence. Yağmurda diğer lastikleri tecrübe edemedim.

Bu tecrübelerimde İç Anadolu bölgesinin hava koşullarında edinilen tecrübelerdir, nemli ve sıcak bölgelerde lastiklerin tepkileri değişebiliyor bunu gözönünde bulundurun. PremiumContact 5 sahibi bir arkadaşım Antalya'da yazın aşırı sıcaklarda lastiğin çok yumuşamış gibi tutuşunu cidden kaybetmeye başladığını, fren mesafesinin uzadığını söylüyordu :)
 

Byplt

0
Katılım
13 Ocak 2017
Mesajlar
99
Tepki puanı
1
Bende Bridgestone vardı. Şu an kışlıklar üstünde büyük ihtimal yazlık için michelin tercih edeceğim.


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Geri
Üst