Motor Yıkama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Adnan01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar mrb aracım 2008 civic geçen yikamaya verdim az bir suyla motor temizlendi sonra arabayı calistirinca 1000 devirin altında ibre hafif tutukluk yapip geri 1500 üstüne çıkıyor bide dururken gaz dan benzine geçiyorum TIK diye bir ses geliyor önceden yapmazdi sebebi nedir bir sıkıntı çıkarırmi

SM-J700F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

NoFeaR

BYD
Ad Soyad
Turgut
Aracınız
Diğer Markalar
Arkadaşlar mrb aracım 2008 civic geçen yikamaya verdim az bir suyla motor temizlendi sonra arabayı calistirinca 1000 devirin altında ibre hafif tutukluk yapip geri 1500 üstüne çıkıyor bide dururken gaz dan benzine geçiyorum TIK diye bir ses geliyor önceden yapmazdi sebebi nedir bir sıkıntı çıkarırmi

SM-J700F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Genel de motor yıkama sonrası distribütör su alıyor açtırıp bir temizletin derim.

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Akü başlığını söküp görünürdeki bütün soketleri mutlaka kurulamanız lazım. Genelde Soketlerdeki su varlığı sorunlara neden oluyor.

Aracınız
Civic FB7 2015
Ben akşam üzeri motor kısmını biraz temizleyeyim dedim. Wurth motor temizleyici vardı, fazla boca etmeden hassas parçaların üzerine sokmadan azar azar sıkıp sağı solu sildim. Yalnız bir süre sonra aracı çalıştırdığımda oksijen sensörünunden duman ve koku geldi, hemen kontağı kapattım. Sensöre giden kabloları falan kontrol ettim onlarda bir ısınma belirtisi yok. Farketmeden sensörün olduğu kısma sprey geldi sanırım, sprey de yanıcı bir malzeme. Biraz soğuduktan sonra sprey kalıntıları artık buharlaşmıştır diye tekrar çalıştırdım yine duman ve koku geldi. Motoru kapattım eve çıktım iyice soğuması ve kalıntıların tamamen buharlaşmasını umudederek bekliyorum. Bu süre sonra tekrar çalıştırıp bakacağım. İnşallah sensöre bir zarar gelmemiştir. Başına böyle bir durum gelen oldu mu acaba?20180309_180941.jpg

LG-D855 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FB7 2015
Ben akşam üzeri motor kısmını biraz temizleyeyim dedim. Wurth motor temizleyici vardı, fazla boca etmeden hassas parçaların üzerine sokmadan azar azar sıkıp sağı solu sildim. Yalnız bir süre sonra aracı çalıştırdığımda oksijen sensörünunden duman ve koku geldi, hemen kontağı kapattım. Sensöre giden kabloları falan kontrol ettim onlarda bir ısınma belirtisi yok. Farketmeden sensörün olduğu kısma sprey geldi sanırım, sprey de yanıcı bir malzeme. Biraz soğuduktan sonra sprey kalıntıları artık buharlaşmıştır diye tekrar çalıştırdım yine duman ve koku geldi. Motoru kapattım eve çıktım iyice soğuması ve kalıntıların tamamen buharlaşmasını umudederek bekliyorum. Bu süre sonra tekrar çalıştırıp bakacağım. İnşallah sensöre bir zarar gelmemiştir. Başına böyle bir durum gelen oldu mu acaba?Ekli dosyayı görüntüle 5640

Tekrar motoru çalıştırdım, baktım yine duman çıkıyor, çıktım 3-5 km yol yaptım geldim şükür ki sadece koku vardı biraz duman kalmamıştı. Ancak bu würth motor temizleyici çok da güvenli birşey değilmiş onu öğrenmiş olduk. Çoğu yeri sadece beze sprey sıkıp sildim ama yine de mutlaka kalıntıları motorda kalacaktır ve bir süre böyle duman ve koku yapacağı aşikar. Zaten temizliği de pek iyi değil. Çoğu kir baktım sprey ile çıkmıyor, bimden aldığım ıslak mendil ile sildim çok güzel temizledi. Hem ucuz, hem güvenli hem de kolayca yağlı kirleri temziledi...

NoFeaR

BYD
Ad Soyad
Turgut
Aracınız
Diğer Markalar
Tekrar motoru çalıştırdım, baktım yine duman çıkıyor, çıktım 3-5 km yol yaptım geldim şükür ki sadece koku vardı biraz duman kalmamıştı. Ancak bu würth motor temizleyici çok da güvenli birşey değilmiş onu öğrenmiş olduk. Çoğu yeri sadece beze sprey sıkıp sildim ama yine de mutlaka kalıntıları motorda kalacaktır ve bir süre böyle duman ve koku yapacağı aşikar. Zaten temizliği de pek iyi değil. Çoğu kir baktım sprey ile çıkmıyor, bimden aldığım ıslak mendil ile sildim çok güzel temizledi. Hem ucuz, hem güvenli hem de kolayca yağlı kirleri temziledi...

Hocam bence motorun sıvı ile bir daha temizlemeyin bez ile tozunu alsanız yeterli ;)

Aracınız
Civic FB7 2015
Hocam bence motorun sıvı ile bir daha temizlemeyin bez ile tozunu alsanız yeterli ;)

Aslında zaten öyle yapmış gibi oldum, beze sprey sıkıp temizledim. Ama motora değil de ön taraftaki metal ve plastik parçalara sprey sıkmıştım, sanırım o sırasa biraz sıçradı motor tarafına. Yoksa sizinle aynı fikirdeyim, hele motoru yıkatmak falan acayip bi macera :).

maksu

0
Yönetici
Aracınız
Honda CRV
Ben akşam üzeri motor kısmını biraz temizleyeyim dedim. Wurth motor temizleyici vardı, fazla boca etmeden hassas parçaların üzerine sokmadan azar azar sıkıp sağı solu sildim. Yalnız bir süre sonra aracı çalıştırdığımda oksijen sensörünunden duman ve koku geldi, hemen kontağı kapattım. Sensöre giden kabloları falan kontrol ettim onlarda bir ısınma belirtisi yok. Farketmeden sensörün olduğu kısma sprey geldi sanırım, sprey de yanıcı bir malzeme. Biraz soğuduktan sonra sprey kalıntıları artık buharlaşmıştır diye tekrar çalıştırdım yine duman ve koku geldi. Motoru kapattım eve çıktım iyice soğuması ve kalıntıların tamamen buharlaşmasını umudederek bekliyorum. Bu süre sonra tekrar çalıştırıp bakacağım. İnşallah sensöre bir zarar gelmemiştir. Başına böyle bir durum gelen oldu mu acaba?Ekli dosyayı görüntüle 5640

O kısım egzoz olduğu için aşırı ısınmadan bir süre daha o koku gelir. Merak etmeyin. Diğer arkadaşlar da illa temizlemek istiyor ise yarım litre mazotu hava ile veya fıs fıs ile sıkıp bezle kurumadan silsinler. Sonuç daha temiz ve tortusuz, yağsız olacaktır. Mazot uçucu olduğu için de toz toplamayacaktır.

HTC U11 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Aracınız
Civic FB7 2015
O kısım egzoz olduğu için aşırı ısınmadan bir süre daha o koku gelir. Merak etmeyin. Diğer arkadaşlar da illa temizlemek istiyor ise yarım litre mazotu hava ile veya fıs fıs ile sıkıp bezle kurumadan silsinler. Sonuç daha temiz ve tortusuz, yağsız olacaktır. Mazot uçucu olduğu için de toz toplamayacaktır.

HTC U11 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Teşekkür ederim, sensörün zarar görme ihtimali yüzünden tedirgin olmuştum ama çok şükür yalnızca kimyasalın kalıntıları nedeniyle duman ve koku olmuş. Yalnız ıslak mendil ile yaptığım temizlik hepsinden iyi oldu, keşke fotoğraf çekseymişim :) Zaten motor bloğu çok temiz olsun diye abartmanın da manası yok...

Geri