Civic FD6 "NPE" Alt Takım parçaları görüş ve öneriler?

@m2hamid hocamın konularına baktım NPE orta kalite demiş bence de öyle, içime sinmedi zaten ama orijinale yakın kalitede Oem mesela 555 yok piyasada.

Bozuk yolda ön sağda takırtı geliyor, kontrol ettim Rot başları körüğü yırtılmış, biraz gres sızmış fakat söktüm baktım mafsal da boşluk yoktu.
Tek fark ettiğim Aks da ki boşluk oldu, dönme yönünde sorun yok, Difiransiyel ile Teker arasında git gel yapıyor. Bunu da Salıncak Burçlarına bağladım ki yırtılmalar vardı zaten. Arabam 140 binde.
Burçları orijinal ile değiştirmeyi düşünüyorum, Rot başlarını da yeni körük ile değiştiririm. Sonra da sürüşe bakmak lazım. Bakalım olacak mı
Aracınız makyajsız kasa ise direksiyon kutusunda da hafiften boşluk oluşmuş olabilir, genelde sağ taraftan sesle kendini belli eder. Teflon tıkırtı burcu taktırmanız uzun vadede faydalı olacaktır.
Salıncak burcunda bariz yırtık varsa ilk onu değiştirmenizi öneririm, ben servisten alıp değiştirttim, sonuçta 10 yılda değişen bir parça olduğunu düşünerek garanti iş olmasını istedim. Z rotlarda küçük olmasına rağmen ciddi ses kaynağı olabiliyor, gerekirse söküp kontrolünü öneririm.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. El ve Levye ile yaptığım kontrolde direksiyonda boşluk yoktu ama o konu aklımda tekrar bakıcam.
"Teflon tıkırtı burcu" nu nereden bulabiliriz ? tavsiyeniz var mı

Bugün itibarıyla Honda Eskişehir den aldığım fiyatları aşağı ekliyorum

Sol Alt Tabla(Salıncak) Burçlu--13,265 TL
Sağ Alt Tabla(Salıncak) Burçlu--13,265 TL
Sadece Salıncak Burcu Büyük ,Küçük Salıncak ile geliyor. 1,090 TL X2

Alt Rotil Sol--4,842 TL
Alt Rotil Sağ--4,680 TL

Rot Başı Sol--3,350 TL
Rot Başı Sağ--3,350 TL

Z Rot Ön Sağ-Sol Takım --3,760 -3,630 TL
Z Rot Arka Sağ-Sol Takım--2,900 TL X2

Ön Viraj Lastik--340 TL X2
Arka Viraj Lastik--220 TL X2

Honda Orijinal Antifriz 3 LİTRESİ 980 TL X2

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. El ve Levye ile yaptığım kontrolde direksiyonda boşluk yoktu ama o konu aklımda tekrar bakıcam.
"Teflon tıkırtı burcu" nu nereden bulabiliriz ? tavsiyeniz var mı

Bugün itibarıyla Honda Eskişehir den aldığım fiyatları aşağı ekliyorum

Sol Alt Tabla(Salıncak) Burçlu--13,265 TL
Sağ Alt Tabla(Salıncak) Burçlu--13,265 TL
Sadece Salıncak Burcu Büyük ,Küçük Salıncak ile geliyor. 1,090 TL X2

Alt Rotil Sol--4,842 TL
Alt Rotil Sağ--4,680 TL

Rot Başı Sol--3,350 TL
Rot Başı Sağ--3,350 TL

Z Rot Ön Sağ-Sol Takım --3,760 -3,630 TL
Z Rot Arka Sağ-Sol Takım--2,900 TL X2

Ön Viraj Lastik--340 TL X2
Arka Viraj Lastik--220 TL X2

Honda Orijinal Antifriz 3 LİTRESİ 980 TL X2
Fiyat bilgisi için teşekkürler, orjinal kaliteli ama haliyle fiyat yüksek.
Tabi şöyle bir gerçekte var, orjinal parça minimum 100bin km gidiyor.
Piyasa malı diye bilenen ayd-teknorot-ets vs 15-20bin civarı gidiyor diye biliyorum.
555 sankei’ninde 50-60bin km dayanmasını bekliyorum.
Bu km verilerine göre bütçe gözetilerek hesap kitap yapmak lazım.

Ben kendi aracımda esas sorun yapan salıncak burcu olarak büyük burç denilen parçayı değiştirdim, salıncakta bu parçanın değiştirilmesinin yeterli olacağını düşünüyorum.

Tıkırtı burcunu kendim sarı ilan sitesinde bir satıcıdan aldım, fabrikasyon bir ürün değildi, tornacı da ölçüye göre yaptırıp satan biriydi.
Forumda bu işe daha hakim olan @WeldingEngineer kullanıcısının konusu var, ona bakmanızı öneririm, o teflon yerine kestamitten yapmış ve kullanıyor.

Bu arada aldığım NPE Marka Malzemelerin Fiyatı Mayıs 2025 itibariyle

Sağ yağlı Motor Takozu 1.418TL (Eminim Satıcısından)
Motor Alt Takozu 787TL (Eminim Satıcısından)

Geri