Oksijen sensörü

Katılım
5 Ara 2021
Mesajlar
12
Tepki puanı
3
Konum
Çorum
Ad Soyad
Adem Aksu
Yaş
31
Aracınız
Civic ES7 2003
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba
Benim 2003 otomatik es civic arıza lambası yanıyor.
Motorcum a sordum oksijen sensörü arızalı değişim gerekli diyor. 400 TL imiş.
Ama bizim araçlarda LPG olduğu için yenisini taksanda belli bir zaman sonra tekrar yakar diyorlar. LPG sistemi KME diye bilinmedik bir sistem. Bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı. Şimdi den çok teşekkür.



iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Geçmiş olsun.
Hangi oksijen sensörü biliyor musunuz?
Arıza kodunu hatırlıyor musunuz?
 
Daha profesyonel bir cihaz ile tarama yaptırın.
P0131 Birinci Oksijen sensörü
P0141 İkinci Oksijen sensörü
İkinci Oksijen sensörü ise motora herhangi bir yan etkisi olmaz. Katalizörün durumunu takip eden sensördür. Emisyon testi ile katalizörün durumunu öğrenebilirsiniz. Tek dezavantajı arıza lambanız devamlı yanacağı için başka arızaları farketmenizi engeller.
 
üstadım benim araç farklı ama 4 yıl önce 1.oksijen sensörü arızam vardı, aliexpressten yeni sensör aldım bire bir uyumlu, aracım lpg+benzin 4 yılı doldurmak üzereyim hala sorun yaşamadım.76000 km yol yaptım belki size örnek olur.
 
Deneme aşamasında 1aydır arıza ışığı yanmıyor. Sıkıntı olursa paylaşacağım.


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Oksijen sensörüne extender takmışsınız. Benim aracım 2018 fc5 eco elegance 115.000 km’de. P0420 arıza kodu verdi bir süre önce. Katalizör verimliliği eşiğin altında diyordu. Gitmediğim servis kalmadı. Arıza lambası ara ara yanıyor sonra sönüp tekrar yanıyordu. En son çare ben de amazon vasıtasıyla çin’den extender getirtip oksijen sensörlerine taktırdım. Şu an arıza lambası söndü ama bu sefer de rölantide titreme yapıyor. Benim için Oksijen sensörünü değiştirmek tek çare gibi gözüküyor.
 
Geri
Üst