Arkadaşlar bugün bir video izledim şanzıman yağı değişimi için öncelikle aracın şanzıman yapı bölümüne bir temizleyici madde ekledi sonrasında aracı bir 10dk P-2 R-2 N-2 D-2 S-2 dk olacak şekilde tüm viteslerde ikişer dakika çalıştırdı temizliyici maddenin tüm viteslere ulaşması için bu işlem bitince aracı kriko ile yükseltip şanzıman tapasını çıkarınca 3lt yakın yağ aktı sonra yağ iyice süzülünce yapayı geri sıkıştırdı ve şanzımana 3lt yağ ilave etti sonra yine aracın alt kısmına geçerek yağı soğutan bi kanal var sanırım aracın ranyotörünün altından geçen buraya şanzımandan gelen hortumu çıkarttı bu kısımda bir kişi daha gerekli aracı bu şekildeyken çalıştırdılar tabi hortumdan eski yağ gelmeye başladı takiyeni yağ gelene kadar yeni yağa geçtiğinde kontak kapatılıp hortumun montajı gerçekleştirildi ve çıkan yağ miktarı kadar şanzımanlı yağ ilave edildi yaklaşık 4 litre yağ çıktı 3lt de önceden vardı totalde 6,5-7lt arası bir yağ şanzımandan boşaltılıp yerine yenisi ilave edildi son olarak 250ml bir şey ilave etti şanzıman geçişlerini yumuşatıyormuş bi nevi koruyucu gibi bişey. Yani işin özü servislere gidiyoruz 3 litre yağ değiştirip bizi yolluyorlar böyle videolar izleyince kaldırıldığımızı düşünmeye başlıyorum bu anlattığım işlem diğer işleme göre daha zahmetli bir işçilik gerektiriyor lakin servisler 3 litreyi 5 dk değiştirip aracı 1-2saat bekletip bize teslim ediyorlar bilmiyorum yorum ve taktir sizin bir polen filtresi hava filtresi ve sıvıların değişimi ne kadar olabilir yani
iPhone cihazından
CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.