Otomatıkle ışıklarda D demi N demi duruyorsunuz?

Aracınız
Selam;otomatik araçlarla ışıklarda yada 40-50 saniyelik beklemelerde vitesi ben hep N ye alıyorum;ama geçenlerde forum donanım da rastladım elemanın bir ısrarla D konumunda durmanın doğru olduğunu D- N N-D yaparak disklerin kolay aşındığını falan yazmıştı..

Ama arabayı D de bırakınca araç sürekli gitmek istiyor;frenlere-motora hatta şanzımana boşuna yük biniyormuş gibi geliyor...bilemiyorum benim cahilliğim mi?

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Ad Soyad
M2Hamid
Aracınız
Civic FD6 2010
Eğer bekleme süresi dediğiniz gibi uzunsa N'ye almada bir sorun yok, ama kısa süreli durmalarda üst üste N-D geçişi yapılırsa N konumunda şanzıman yağlanması azaldığı için sorun oluşturabilir.
Siz doğru yapıyorsunuz, çünkü D konumunda uzun beklendiğinde şanzıman-motor ve frenler gereksiz yükte kalıyor.

seckins33

Super Moderator
Yönetici
Ad Soyad
*
Aracınız
Civic FC5 2019
Işıklarda N konumuna almanıza gerek yok. D modunda bekleyebilirsiniz. Aracınıza herhangi bir zarar vermez. Ayrıca N modunda yağlama yapmaz diye birşey de olamaz. Şanzımanı kapalı bir kutu gibi düşünün ve içide yağ ile dolu. Yani siz ister D'ye alın, ister N'ye alın, dişliler sürekli yağ içerisindedir.

"Vtec" Bir milin yaptığı fırlamalıklar bütünüdür...

mertk

0
Aracınız
Bu konuyu şanzıman ustası denk geldi bir gün onunla görüştüm. 40sn gibi beklemelerde N konumuna alınmasının faydalı olduğunu söylemişti

Bekleme süresi fazla ise N ye alabilirsin çünkü D de araç hep kensini itecektir ve bu yakıta deger uygulayacaktır saten D den N ye mandala basmadan geçiş yapabilirsin buda otomatik şanzıman mühendislik bir olaydır yani bu olay çok yıllar önce düşünülüp uygulanmıştır No problem iyi çözüm

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

UK61

0
Yönetici
Ad Soyad
Uğur
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
Fd6 aracım ışıkta D konumunda beklerken aynı sabit devirde duruyordu ama civic hb aracım ışıklarda devri biraz düşürüyor sanki fren yapıp durunca gaz vermeyi azaltıyor gibi bu da sürekli itiş yapmayı azaltıyor bence.

HTC One cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

zero

0
şahsen, 15-20 sn.yi geçiyorsa D beklemem, N'ye alırım. Hem dalgınlıkla freni gevşetme riski de ortadan kalkıyor. Genelde hold-break açık oluyor, zaten frenleme yapıyor o anda. Bence sürekli yarım debriyaj (D de bekleme) sistemin yaklaşık aynı yerlerinin daha çok aşınmasına sebep verebilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Selam;otomatik araçlarla ışıklarda yada 40-50 saniyelik beklemelerde vitesi ben hep N ye alıyorum;ama geçenlerde forum donanım da rastladım elemanın bir ısrarla D konumunda durmanın doğru olduğunu D- N N-D yaparak disklerin kolay aşındığını falan yazmıştı..

Ama arabayı D de bırakınca araç sürekli gitmek istiyor;frenlere-motora hatta şanzımana boşuna yük biniyormuş gibi geliyor...bilemiyorum benim cahilliğim mi?

Honda şanzımanlarında ısınma problemi olmadığı için d konumunda beklemenin zararı yoktur ancak d konumunda araç sürekli ileri gitmek isteyecektir ve bizde bu durumu fren ile engelliyoruz N konumuna alındığında böyle bir durum söz konusu olmaz almanın zararı yok faydası var bence

"Yüksek devir bandında yaşamaktır HONDA"

Arkadaşım eğer kırmızı Işık’ta D konumunda beklersen araç gitmek ister araba kendisini boğar şanzıman kendine zorlar vites kutusu kendisini zorlar ben kırmızı Işık’larda beklerken direk N konumu getiririm ama hayat yokuşta araba bırıkmam

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Geri