Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
Servislerden alınan fiyat tekliflerini okuyunca irkilme geliyor bana. 2017 Fc5 aracımı yalnızca şanzıman yağı değişimi için yetkili sevise götürdüm (özel servisle arasında 150 TL oynuyordu) onun dışında yakınından bile geçmedim. Filtrelerimi kendim temin edip değiştiriyorum (hava ve polen) Ortalama 5 bin km'de bir hava ve poleni değiştiririm. Düzce'de ikamet ediyorum burada güzel bir özel servis buldum ustanın elinde devamlı bakımını yaptığı ticari taksiler var 400.000 km yapmış. Fc5 ile ilgili oldukça bilgili. Sohbet ede ede bakım yapıyoruz. Kapalı kutu Motul yağ kullanıyor. Serviste varilden çekip kutulara koyuyorlar millete kapalı kutu diye iteliyorlar. Şanzıman yağı değişiminde gözlemledim bu durumu bir aracın yağı değişecekti eleman yağın kapağını açıp direk yağı koydu. Sıfır kutularda aliminyum folyoya benzer bir koruyucu olur onu delmek lazım ama hiç öyle bir işlem yapılmadı. Başka bir bakım konusunda bir arkadaş 50.000'de bujileri değiştirdiğini yazmıştı servisin, bu en hafif tabiriyle ayıptır günahtır. Lpg bakımlarını da eş durumundan dolayı sık sık Ankara'ya gidiyorum orada yetkili brc servisinde (mavi denizler iç anadolu bölge bayisi) yaptırıyorum. Hatta Lpg garantim devam ediyor. Dışarıdan müdahele edilemiyor deniyor ama brc servisindeki yetkili bilgisayarla bağlanıp yeni biz yazılım atıp ayarını yapmıştı. Çok uzatmayayım, Honda motor mekanik konusunda çok sorun çıkarmaz. Tamamen kişisel bir tercih ama servisten uzak durun çok bir şey kaybetmezsiniz..
Forumdan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanız gerekmektedir.