2019 rs var su an 5300 km de şehir içi özellikle kisin yakıt coştu bende sabah ortalama 4 km dönüşte ise ortalama 6 km yol yapıyorum yakıt 11 veya 10.7 dek az yaktiramadim km ortalama 75 78 kuruşa denk geliyor yazın boyle değildi rs kullanıcıların değerlerini alablirimiyim yoksa bende mi sorun var sabah yetişmek için fazlami gaza yukleniyorum acaba sadece rs yazmasını rica etsem kendi degerimle karşılaştırmak için yanlış anlaşılma olmasın teşekkürler
POCOPHONE F1 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
POCOPHONE F1 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
benim size tavsiyem şudur sabah soğuk dediğiniz yer aslında bizim yaz aylarındaki derecemiz kadardır. Yani ağustos ayında bile geceleri 0 derecelere dülebiliyor. Kışında eksi 40 a kadar yolu var. Gelelim asıl konuya. Kışın çalıştırdığınız aracı ısınsın diye boşta çalıştırmayın. Sabah zaten çalışan araba yakıtın çoğunu çiğ olarak atacak. Ayrıca arabayı boşta çalıştırmak (ısınması için bile olsa) arabaya yarardan çok zararı olacaktır. Kışın arabayı ısıtmanın en iyi yolu 30 saniye yada 1 dk kadar çalıştırdıktan sonra gaza fazla fazla yüklemeden kendi haliyle ilerlemek. Hareket etmeyen araba ısınmaz sadece olduğu yerde gereksiz yakıt harcar. Biz burda her sabah işe gidiyoruz ve her zaman 1 yada 3 km yapıyoruz. Buda iyi bişey değil o yüzden arada yolu uzatıp motor ısınana kadar geziyoruz. Bu havalarda araba çiğ yaktığı için 11 de yakar 13 de yakar. Bu oranlar gayet normal. Isınınca normal değerine düşer. Ayrıca burda rakım yüksek olduğu için (1950) oksijen de az üstüne 1 yada 2 litre daha koy.