Sanruf kanalı su alır mı

Aracınız
Civic FB7 2012
Arkadaşlar merhaba iç lamba üzerinden sanruftan arada tak tak sanki kasılır gibi sesler gelmeye başladı dün camını söküp temizleyip Sıvı gres yağıyla yağladım montesini yaptım kovayla su döktüğüm zaman ön kanallarda 10 damla ya yakın su birikiyor orta kanallar ve arka tahliye yerlerinde de 5 damla halinde su kalıyor döşemeye falan almıyor ama , sizce sanruf camı vidalarının ayarı varmıdır yada kanala su alması normalmidir IMG_3551.JPGIMG_3552.JPG

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

S

Silinen üye 20336

Guest
Merhaba;
Aracınız FB 7 sanırım. Aracınız özelinde bilmiyorum.
Ancak sunroof kanallarında tahliye boruları olur. Ön iki direkten tahliye edilir giren su. Bazı modellerde daha fazla tahliye hattı da olabilir.

Sunroof bakımında dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi bu tahliye kanallarının açık kalmalarının sağlanmasıdır.
Zaman içinde toz, gres v.b. topaklanıp tahliye kanalını tıkayabilir. Temizlerken de hassas olmak gerek tahliye girişlerinden içeriye bişeyler sokup temizlemeye çalışırken tahliye hortumunu yerinden çıkarabilirsiniz. Kanala su muhtemelen tavan döşemesinden yada direklerden içeri akar. Böyle bir durumda da ön direk döşemeleri sökülüp hortum yerine takılır. Kanalda tahliye delikleri varsa az bir miktar su döküp aracın altına aktığını görürseniz tahliyelerin tıkalı olmadığını teyit edebilirsiniz. Tahliye çıkışları tahminim ya çamurluk içinde yada kapı menteşelerinin bağlandığı kısmın altında olabilir.

Eğer aracınızda sunroof tahliyesi yoksa bu durumda bahsettiğiniz suyun giriyor olması sunroof fitillerinin yıpranmaya başladığının göstergesi olabilir.

Rast gitsin işleriniz.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Geri