Civic FB7 Ses Sistemi

Katılım
17 Ocak 2018
Mesajlar
14
Tepki puanı
4
Konum
Mersin
Aracınız
Civic FB7 2015
İyi günler.
Konuya hakim arkadaşlardan yardım istiyorum.
Öncelikler sorunumu şöyle anlatayım. 2014 executive civic sahibiyim. Üzerinde cyclone multimedya sistemi vardı özellikle sesi ve birkaç beğenmediğim yönünden dolayı orijinal multimedya sistemini taktım. Şimdi bu ses beni tatmin etmemeye başladı. Forumdaki bir çok konuyu okudum. Konuya hakim ve bu aracı kullanan arkadaşlardan yardım ve tavsiye istemekteyim. Eminim benim gibi merak eden insanlara yol gösterici olur.
Toplamak gerekirse;
Aracın orijinal multimedyasını DEĞİŞTİRMEDEN
+Amfi
+Ön 2 hoparlör ve arka iki hoparlör
+Amfi
+Subwoofer

Şeklinde bir ses sistemi yapmak istiyorum. Adım adım karşınızdaki hiçbir bilgiye sahip değilmiş gibi açıklayıcı anlatırsanız çok minnettar olurum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 

m2hamid

0
Yönetici
Katılım
7 Eyl 2014
Mesajlar
10,155
Çözümler
10
Tepki puanı
12,945
Konum
Türkiye
Ad Soyad
M2Hamid
Yaş
37
Aracınız
Civic FD6 2010
Fikir edinme açısından linkteki konuya bakmanızı tavsiye ederim,
 
Katılım
17 Ocak 2018
Mesajlar
14
Tepki puanı
4
Konum
Mersin
Aracınız
Civic FB7 2015
Bu tarz konuların en negatif yönü konuyu açan da cevap veren de zaten konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler. Aralarında konuştıkları şey genel yönleriyle ellerindeki sistemi iyileştirmek üzerine. Benim bahsettiğim sıfırdan sistem kurmak ve orijinal multimedyaya bağlı kalmak. Benim gibi ileri düzey sistem beklemeyenler için. Yani güzel bir ses sistemi kurup uzun yıllar kaliteli müzik dinlemek için böyle bir konu açtım. Ses sistemi için bu işle ilgilenen hangi esnafa giderseniz gidin elindeki malları övüyorlar. Benim istediğim kullanıcı olarak sizlerin memnuniyeti.
 
Katılım
13 Haz 2016
Mesajlar
1,391
Çözümler
1
Tepki puanı
1,213
Aracınız
Hocam yakın zamanda arka hoparlörleri değiştirdim, tiz sesi arttı ama bas hala aynı gibi. Çünkü ana üniteden çıkan ses ve bas çokda kaliteli değil.

Sizinde dediğiniz gibi ana üniteyi değişmeden ön kapılar ve arkalar componenet tarzı değiştirilir ve bagajda koltuk arkasına amfi atılıp bunlar bağlanırsa tamamdır bu iş. Yoksa 4 hoparlörüde 4 yollu sony de yapsan çok birşey değişmiyor.

SM-G930F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
7 Mar 2019
Mesajlar
458
Tepki puanı
426
Konum
Ardahan
Aracınız
Civic FB7 2015
Kesinlikle o pandizota koyulan hoparlör sesi arttırmıyor aksine içine ediyor.
1. Tavsiyem koltuk altı subwoofer olur ama bizim araçların koltuk altında havalandırma çıkışları var. Ayrıca verdiği ses subwoofer gibi olmasada premium araçlar gibi olur ama fiyat olarak pahalıdır.

2. Tavsiyem benimde şuan kullandığım blaupunkt 20 cm subwoofer. Kendinden amfili. Üzerinde gain ayarları gibi 3 farklı ses ayar butonu var. Çok küçük ve portlu olduğundan sesi tatmin eder. Alpine swe-815 in bir tık altında ses verir. Tabi amacınız bagaj kapağını patlamak ise tavsiye etmem. Tatlı bas almak ise tavsiye ederim.

V
Civiclerin ses kalitesi normalde güzel sadece bas yok. Bence kapılarla falan uğraşmayın

FIG-LX1 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
17 Ocak 2018
Mesajlar
14
Tepki puanı
4
Konum
Mersin
Aracınız
Civic FB7 2015
Aslında şöyle düşünmüştüm. Bir dönüştürücü alıp amfiye bir hat çekmek. 5 kanallı bir amfi almak. 4 adet hoparlör ve bir tane subwoofer. Araştırdım ama konuyla ilgili daha önceden hiç ilgim ve bilgim olmadığı için kabataslak konuyu biliyorum. O yüzden bilen arkadaşların detaylı bilgi vermesini rica ettim. Ve özellikle neyi ne marka almam gerektiği.
 

bLind

Özel Üye
Katılım
19 Ara 2018
Mesajlar
935
Tepki puanı
1,044
Konum
İzmir
Aracınız
Civic FB7 2013
Bende alpine swe-815 vardı polo aracımın standart ses sistemi ile çok güzel uyum sağlamıştı çok dolgun güzel bir ses alıyordum. Poloyu alan arkadaş subu istemeyip fiyatta indirim isteyince sökmüştüm hazır elimde var diye civice bağlattım polodaki dolgun bas sesi asla yok çünkü sedan araca küçük geliyor ama yinede standart sistemenin kalitesini bir tık arttırıyor. Sizin fikriniz doğru çevirici ve amfi alıp tüm hoparlörleri değiştirmeniz lazım. Amfisiz sadece hoparlör değişimi çözüm olmaz. Ben arka pandizotun sökümü zor diye bulaşmadım bu işlere. Alpine swe-815 ile idare ediyorum.
 
Katılım
17 Ocak 2018
Mesajlar
14
Tepki puanı
4
Konum
Mersin
Aracınız
Civic FB7 2015
Açıkçası ses sistemine çokça para yatırmak istemiyorum. Tutup bi amfiye 3-5 bin bağlayacak kadar ihtiyacım olduğunu da düşünmüyorum. Sadece stok halinden daha iyi müzik dinlemek istiyorum.
reiss rs-700.5fd 5 kanallı bir amfi var. Acaba işimi görür mü kullanan var mı? Araştırdıkça kafam karışıyor.
 

bLind

Özel Üye
Katılım
19 Ara 2018
Mesajlar
935
Tepki puanı
1,044
Konum
İzmir
Aracınız
Civic FB7 2013
Bu işte yeteri kadar para ayırmak önemli yapılan işlemin mevcut sistemden daha iyi bir sonuç vermesi gerekiyor. Civicteki hoparlörler bence çok kötü o yüzden orta yollu bir upgrade bile tatmin edecektir diye düşünüyorum. Mesela vw standart ses sistemi ortalamanın üzerinde ve daha iyi ses almak için ciddi paralar harcamak gerekiyor ben sadece aktif subwoofer ekleyerek çok tatmin edici bir ses almıştım. Burada önemli olan seçeceğiniz hoparlöre uygun bir amfi almak ayrıca hoparlörleri çok güçlü seçerseniz kapı içi yalıtımda zayıf kalabilir ve kapıda oluşturacak vibrasyon müzik zevkini yine baltalayabilir. Mesela kullandığım alpine swe-815 yetersiz diyorum ama yinede bazı şarkılarda bagajdaki vibrasyon tatsız sesler çıkarabiliyor. Çok abartıya kaçmadan orta yollu bir amfi hoparlör takımı ile tatmin edici sonuç alabilirsiniz.
 
Geri
Üst