Ses ve Debriyaj sorunu

Katılım
1 Kas 2020
Mesajlar
48
Tepki puanı
20
Konum
Siirt
Aracınız
Civic aracım yok
Selamun aleyküm arkadaşlar, Aracım honda city 1.4 elit benzig lpg manuel. benim araba bir ay önce uzun yoldan gelirken ön tarafta hafif bazen de yüksek bir kuş sesine benzer ya da ıslık sesine benzer bir ses çıkarmaya başladı. Debriyaja basınca ses gidiyor ama debriyajdan kaldırınca yine çıkıyor. Bazen de hiç ses çıkmıyor. Siirt te olduğum için doğru düzgün honda ustası yok maalesef bir iki ustaya gösterdim balata bilyası değişecek dediler. Sonra biri de arabayı kullandı dedi ki senin debriyajında basarken boşluk var bu da büyük sorun debriyajın alt ve üst merkezi de değişecek. Başka birine götürdüm oda sürdü dedi ki hiç bir sorunu yok. Anlayacağınız ortada kala kaldım. Sizden ricam yardımcı olabilir misiniz.
 
Katılım
26 Mar 2018
Mesajlar
973
Tepki puanı
2,144
Yaş
39
Konum
Kocaeli / Gebze
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
Debriyaj baskı rulmanı var ses oradan geliyordur, şanzıman inip bu rulman değiştirilmeden sesin giderilmesi zor, eğer çok kulak tırmalayan bir şiddette değilse debriyaj balatası bitene kadar iş görür, bu şekilde kullanabilirsiniz, eğer ses çok şiddetli ise baskı rulmanı değiştirilmesi gerekebilir, hazır şanzıman inmiş debriyaj sökülmüş iken balata ile baskı rulmanı komple üçlü set halinde değiştirilir uzun müddet götürecektir

dediğim veriler yüzde 100 kesin olmamakla beraber fikir verme açısından teoriktir, esasında arıza teşhisini kendiniz yada servis yada iyi bir tamirci yapmalıdır.

Debriyaj pedalına basıldığı zaman kesilen bırakınca gelen ses genellikle yüzde 99 bu sebeptendir bunu mekanik oto tamircilerinin hepsi bilir:) ses genelde ısındığı zaman ortaya çıkar.

Bu şekilde debriyaj rulmanından ses gelen bir otomobili 66000km boyunca kullandım ve hiç kurcalamadan sattım ses çok az idi ve araştırdığım kadarıyla normal idi, duvar kenarından cam açık halde sürüş yapmıyorsanız duyulmuyordu. Rulmanın dağılma ihtimali çok az.
 
Geri
Üst