Civic FD6 Soğutma sistemi?

Ad Soyad
Orhan Atakan
Aracınız
Civic FD6 2009
Selamünaleyküm Honda civic fd6 hafta bir 2 bardak su eksiliyor
Görünürde yada benim gördüğüm yerlerde kaçak yada akıntı yok, motorda köpürme yok, mavi duman atma yok, hararet sabit ben anlamadım.
Durduk yere radyatör kapağı yada termostat dediştirmek istemedim bunlarla alakalı olabilir mi yada benim görmediğim bir hortumlarda kaçak falan mı var

Ve aleykümselam
Azar azar su seviyesi düşüyor ise sisteme basınç testi yaptırın. Bir yerden kaçak olabilir. Radyatör, hortumlar, hortum ve regülatör bağlantı yerleri, LPG "T" bağlantısı, regülatörden soğutma sistemine gaz basıyor mu? vs. tek tek kontrol edilmelidir. Su ısınınca genleşme yapar o zaman kaçak oluyor olabilir. Bir başka durum radyatör kapağı vazifesini görmüyor ise kaçak yapar. Sistemde antifriz var ise kaçak olan yerler renk verir. Aracı life kaldırıp alttan da bakmak lazım.

Ve aleykümselam
Azar azar su seviyesi düşüyor ise sisteme basınç testi yaptırın. Bir yerden kaçak olabilir. Radyatör, hortumlar, hortum ve regülatör bağlantı yerleri, LPG "T" bağlantısı, regülatörden soğutma sistemine gaz basıyor mu? vs. tek tek kontrol edilmelidir. Su ısınınca genleşme yapar o zaman kaçak oluyor olabilir. Bir başka durum radyatör kapağı vazifesini görmüyor ise kaçak yapar. Sistemde antifriz var ise kaçak olan yerler renk verir. Aracı life kaldırıp alttan da bakmak lazım.
Teşekkürler hafta sonu baktırıyım

Geri