Evet arkadaşlar konuyu ilk günden beri takip ediyorum daha öncede dediğim gibi bu gün servis randevum vardı ve gittim. Durumu anlattım hatta bir çok kişide bu problem olduğunu söyledim. Yaklaşık 1 saat aracı test ettiler klima açık kapalı, tüm aydınlatma sistemi açık kapalı aklınıza ne gelirse yaptılar ama hasta doktorun ayağına gidince iyi olurmuş misali vites D yada R konumunda en freni çekili olmadan brake hold açık yani fren konumunda ne yaptıysak 700 devrin altına düşmedi
İlgili arkadaş sağolsun test eden ustayı çağırdı bende durumu izah ettim ve şimdiye kadar turbo benzinli araçlarda hiç karşılaşmadıklarını benzin-lpg kullanan araçlarda bu problemin olduğunu bunuda subap ve gaz kelebeği ayarı yaparak ÇÖZDÜKLERİNİ söyledi. İlk çalıştırmada benzinden gaza geçtikten sonra ısınmadan hareket edilmesi durumunda kendilerinin bile servis içinde ileri geri manevra yaparken stop ettiğini söyledi. Motor tam ısınmadan lpg li araçlarda yol eğiminin bile sebep olabileceğini belirtti. Turbo benzinli bir araçta ilk defa karşılaştığını tekrar olması durumunda getir gün boyu kalsın iyice motor soğusun öyle bir test edelim dedi.
(Ben hem soğuk hem sıcakken bu problemi yaşamıştım)
Kendilerine teşekkür ettim hiç bir ücret ödemeden çıktım.
Yine söylüyorum İzmit Honda Haldız a dan z ye tüm ekibiyle bambaşka bir yer
bu normal bu modelller böyle gibi saçma sapan şeyler söylemediler.
Motorlu taşıtlar ikiye ayrılır;
1 HONDA
2 diğerleri
Executive plus