merhaba bende de aynı model var stock, 205/55/16 lastik var genelde hiç bir kasiste sürtmüyor fakat 4 parmaktan da derin bir çukura veya eğime girerken ön lipin altı biraz sürtüyor bu bazen oluyor. bir keresinde avm çıkışı eğim birden yükseliyormuş hızlı girince kötü vurmuştu aklım cıktıMerhaba Civic 2021 aracım var çoğu kasiste alt sürtüyor
16 jant var 17 janta yukseltsem sürtme ortadan kalkar mı
Yada aracı farklı bir şekilde yükseltebilir miyim
Dediğinizi hiç yaşamadım ama sorun şunlardan birinde olabilir:birde konu dışı olacak ama benim araçta 80 90 dan sonra yüksek hızlarda direksiyonda takılarak kademeli dönme gibi bir sey oluyor, viraja sert girince geri toplarken özellikle takılı kalmış gibi bir şey yaşıyormusun bilgi verirsen sevinirim
bakımda ustaya kotrol ettirdim alt takımları bir sorun göremedi, servis ise bu araçta öyle sorunlar olmaz deyip geçti. bidahakine tekrar bunları kontrol ettireyim teşekkürler.Dediğinizi hiç yaşamadım ama sorun şunlardan birinde olabilir:
-Amortisör üst takozu
-Rot başı, rotil, burçlar
-Elektrikli direksiyon olduğu için kalibrasyon gerekebilir veya sensör arızalı olabilir
-Direksiyon kutusu
Bu parçalara bir baktırın. Tarif ettiğinize göre çok yüksek ihtimalle bunlardan biridir. İyi forumlar dilerim.
215 ile 205 in yanak farkı yarım cm alçalıyor diye biliyorum ciddi bişey değil, bende 2 yıldır 205 takılı kolay kolay sürttüğü olmuyorLastik ebatları küçük olabilir yani 215 yerine 205 takılmıştır sürter..
Rica ederim hocam, iyi günler dilerim.bakımda ustaya kotrol ettirdim alt takımları bir sorun göremedi, servis ise bu araçta öyle sorunlar olmaz deyip geçti. bidahakine tekrar bunları kontrol ettireyim teşekkürler.
1 cm 10mm fark var 1 cm de çoğu yerde sürtme yapıyor ben bu durumu yaşadım.215 ile 205 in yanak farkı yarım cm alçalıyor diye biliyorum ciddi bişey değil, bende 2 yıldır 205 takılı kolay kolay sürttüğü olmuyor