Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
> Ben onu şöyle anlıyorum. Hava çok soğuk iken 1 dakika bekleme motor yağlanması içindir. Sonra 2000-2500 devir arası sakin yol alarak devam etmek ise hem yol katetmiş olursunuz hemde rolantiden daha kısa sürede motor ısınmış olur.İlk konuya katılasım gelmedi. Bulunduğum şehir yılın büyük bölümünü 0 ın altındaki sıcaklıkta geçiriyor. Sabahları çalıştırdığımda devir saati 1500 den 800 e düşene kadar beklerim. Ki bunserede camın buzu ancak çözülüyor. Bu süre 5 10 dk da olabilir. Düşük devirde soğuk motoru yprmaktanda durduğu yerde çalışıp ısınması yağlaması daha iyi değil midir. Ki fb7 lerde motor ısınana kadar mavi renkli C işareti oluyor . O sönünce hareket etmekte fayda var.
bir vurgun bu sevda
Tabıkı bu kosullar hariçççç...![]()
Soğuk Havalarda Aracınızı Neden Isıtmalısınız?
Soğuk kış günlerinde, yolda kalmak ya da sanayiye uğramak istemiyorsanız arabanızın motorunu ısıtmayı unutmayın.www.webtekno.com
0'ın altındaki sıcaklıklar için konuşuyorum.
Yeni araçlar için ısınma süresinin çok fazlasına gerek olmadığı söylense de bu ortalama hava koşullarında geçerlidir. sonuçta her zaman düşük hızda ilerleme yapamayabiliriz. Trafiğe çıktıktan sonrasında nerde ne kadar gaza basmamız gerektiğini biz belirleyemeyebilirz. Ani basınç ve ısı değişimi soğuk metale ciddi zararlar verecektir. Sadece yağ bu durumu kurtarmayabilir.
0 ın üstündeki sıcaklıklar için 30 sn normaldir mesela karadeniz marmara gibi belki ama yılın büyük bölümünü 0 ın altında geçiren yerlerde doğu anadolu gibi aynı durum geçerli olmamalı.
Düşüncelerimi kendi yaşadığım yerden fotolarla desteklemek istedimnefes alırken burnumuz yapışıyor . Camdaki buzu çözemiyoruz 5 dk ya.Ekli dosyayı görüntüle 258137Ekli dosyayı görüntüle 258138Ekli dosyayı görüntüle 258139Ekli dosyayı görüntüle 258140
bir vurgun bu sevda