Cevabınız için teşekkür ederim.
Ben de eski bir Leon kullanıcısıyım. Aracım 1.6TDI 105 Hp Manuel şanzımandı. Hiç üzmedi beni. Aldığım dönem(2013) sıfır km otomobiller arasında f/p oranı en iyilerdendi. Şimdilerde belki yine kendi rakipleri arasında f/p olarak yerini koruyor olabilir ancak Civic FK7 gerçekten çok güçlü bir rakip. Leon’u tasarım olarak Golf ve diğer rakiplerinden daha çok beğeniyorum. Ancak FK7 tasarım harikası ve sizin de bahsettiğiniz gibi VW, Audi, Skoda ve Seat’ta ortak kullanılan parçalar nedeniyle FK7 kadar özgün olamıyor bence...

VW satış ve maliyet düşürme konusunda gerçekten başarılı. Ancak maliyet düşüreyim derken otomobillerin arka akslarına bağımsız süspansiyon sistemi yerine torsiyon çubuklu süspansiyon monte ediyor. Caddy ile Passat’a aynı direksiyonu takıyor

Yani özgünlük ve sürüş keyfi hususlarında maalesef sınıfta kalıyor.
Leon’unuzun kaç Hp olduğunu sormuştum cevaplamayı unutmuşsunuz ancak manueller en yüksek 140 Hp olarak satılmıştı sanırım. 150 Hp’lik bile olsa FK7 1.5T ile performans hususunda kayıp yaşamazsınız. Ayrıca Leon’un izolasyonu da FK7’den çok da iyi sayılmaz.
Tercihiniz hayırlı olsun...
Hayırlı satışlar dilerim.