Satmayı düşündüren sebep nedir bahsederseniz daha net yanıtlar alabilirsiniz
????-???-??????
????-??? ?-????-?????
????-???-????? ???????
Bugüne kadar 1 aracım Kore diğer 4-5 aracım tamamen alman aracıydı.
Son aracım Mercedes C180'di ve talihsizlik sonucu pert oldu. Corona dönemi araçsız kalmamak adına yine aynı doluluğa yakın ne alabilirim diye araştırırken HB Civic ilgimi çekti. Aracım henüz 3000 KM'ye yeni geldi.
Tabiki segment farkı diyebilirsiniz beklentiniz çok yüksek diyebilirsiniz böyle karşılaştırma yapılmaz da diyebilirsniz ancak aşağıdaki yazdıklarımın mercedesle bir karşılaştırma yapmadığımı şimdiden söylemek istiyorum. Aracı ilk sahibinden 2200 KM'de aldım. 800 KM'ye kadarki tespitlerim;
- Cam tavan kapalıyken tıkırtımı diyim başka birşeymi diyim bilemedim ama açınca kesiyor sesi. (Mercedes öncesi Leon aracım vardı ondada tavanı yarım kaldırınca ses geliyor kapatnca kesiliyordu bunda kapalı gelmesi şaşırttı doğrusu)
- Frenlerde bir sürtme sesi var hareket halinde yavaşlarken oluyor ama garip durum şu araç hareketsiz iken frene basınca bir gırç sesi geliyor ayağımı çekince 2. gırç sesi geliyor.
- Ön mesafe sensörü ise aman Allahım esirgesin azııcık ıslanmasın ciyak ciyak bağırıyor. Forumda araştırdım panjur değişmeliymiş garantiden. Ama öte yandan az biraz bir arabaya yaklaşsın sabit bir şekilde ötüyor. Buda mantıksız geldi bana yani mesafenin durumuna göre sinyalde bir değişkenlik ya da ekranda gösterip artık son raddede bağırsa güzel olurdu.
- Kapı döşemelerinin bazılarında tıkırtı geliyor. ama bazen hiç gelmiyor anlam veremedim henüz.
- Aracın orjinal halı paspaslarında döşemeye monte edilen klips delikleri var ama gelin görünki döşemede bunun karşılığı yok.
- Yangın tüpü ilk yardım çantasında bir cırt cırt koyulmamış yolda bir sağ bir sol vuravur gidiyoruz.
- Sileceklerde ise bir kalibrasyon sorunu var tükürsen metrekareye 200 litre yağmur düşüyor gibi çalışıyor.
Yukarda yazdıklarım asla yanlış anlaşılmasın benim Honda gibi bir markaya yakıştıramadığımdan asla karşılaştırmaya girmiyorum. Normalde direk standartta olması gerken misal en basit şey paspas klipsi bunu bile servise talep ederek yaptrıyorsun. Bu yazdıklarımı bugün yetkili servisle görüştüm. 13 Mayıs'a randevu verdiler aracı gidip bırakıcam. Şu an corona sebebiyle mecburen Kocaeli'de ailemin yanındayım. Normalde Hafta içi istanbulda ikamet ediyorum. Corona sonrası İstanbulda bir tavsiye edilen servise gidebilirim. Ama ilana da girmeyi düşünüyorum ayrıca bakalım hakkımızda hayırlısı.