Civic FC5 Teknik Bilgi?

Merhaba arkadaşlar yeni 2020 model fc5 bir civic alarak araniza katildim aracım eco elegans paket brake hold tusuna bastıgım zaman ekranda brake hold ve altinda fotografta paylastigim simge simge cikiyor aracım anahtarla calostiriyorum merak ettigim ısıklara geldigimizde araç motoru kapatan sistem benim aracimda varmı o bahsettigim a harfi bunumu temsil ediyor bilgisi olan varsa

Ekli dosyalar

• 20260527_074003.jpg
    20260527_074003.jpg
    157.2 KB · Görüntüleme: 4
Honda Civiclerde Start Stop sistemi yoktur...
Sadece butondan marş basma sistemi vardır..

Brake Hold AÇIK olduğunda araç sürüş esnasında mesela trafik ışıklarında, hız 0 (sıfır) durumunda araç freni kitler ve araç eğimde olsa bile hareket etmez yani size yardımcı olur. Gaza bastığınızda brake hold devreden çıkar taki size tekrar durana kadar...

Honda Civiclerde Start Stop sistemi yoktur...
Sadece butondan marş basma sistemi vardır..

Brake Hold AÇIK olduğunda araç sürüş esnasında mesela trafik ışıklarında, hız 0 (sıfır) durumunda araç freni kitler ve araç eğimde olsa bile hareket etmez yani size yardımcı olur. Gaza bastığınızda brake hold devreden çıkar taki size tekrar durana kadar...
Hocam Civic'lerin bazılarında (1.5 Exe+ Prestij Paket)'te var diye biliyorum hatta kitapçıkta da yazıyordu galiba yanlış hatırlamıyorsam. Ha olsa ben yine de kullanmam pek mantıklı bir sistem gibi gelmiyor bana. Elbette mühendisi düşünmüştür etmiştir ama bence sıkıntılı bir sistem :)

Hocam Civic'lerin bazılarında (1.5 Exe+ Prestij Paket)'te var diye biliyorum hatta kitapçıkta da yazıyordu galiba yanlış hatırlamıyorsam. Ha olsa ben yine de kullanmam pek mantıklı bir sistem gibi gelmiyor bana. Elbette mühendisi düşünmüştür etmiştir ama bence sıkıntılı bir sistem :)
Hocam bende 2022 model 2023 mart trafiğe çıkışlı Executive Plus var..Full +Full valla bende start stop olmasını istemezdim bana saçma geliyor .....marş motoruna gereksiz bir yük gibi geliyor.... Aracım en dolu model olmasına rağmen kullanmadığın özellikleri; Brake Hold , Şeritte Tutma asistanı ve şehir içinde Şerit takip sistemini kullanmıyorum..

Şehir Dışı yollarda sadece Şerit takip ve Adaptif Cruise Kontrolu beraber çok kullanıyorum...Güzel oluyor..

Hocam bende 2022 model 2023 mart trafiğe çıkışlı Executive Plus var..Full +Full valla bende start stop olmasını istemezdim bana saçma geliyor .....marş motoruna gereksiz bir yük gibi geliyor.... Aracım en dolu model olmasına rağmen kullanmadığın özellikleri; Brake Hold , Şeritte Tutma asistanı ve şehir içinde Şerit takip sistemini kullanmıyorum..

Şehir Dışı yollarda sadece Şerit takip ve Adaptif Cruise Kontrolu beraber çok kullanıyorum...Güzel oluyor..
Hocam FC1'lerin Prestij Paketlerinde var sanırım yani sizinkinin bir önceki kasasından. Bende RS var Sensing özellikleri yok ama Brake Hold işe yarıyor arada sırada :) Belki Türkiye pazarına gelen Civic'lerde yoktur çünkü ben kitapçığa baktığımda vardı Start-Stop sistemi. İyi ki de yokmuş olsa da kapatırdık 😅

Geri