Civic FB7 Termostat Sorunu Parça Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bLind
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bLind

Özel Üye
Aracınız
Civic FB7 2013
Aracın termostatından şüpheleniyordum, klima ile gizli bir menü varmış oradan baktığımda 16km iş yolculuğumda araba 77 dereceyi geçmedi yokuş aşağı inerken derece 70 in altına indi 65 derecelere kadar. Düz yolda tekrar arttı ama 77 yi geçmedi. Sanırım termostat arızalı sürekli açık kalmış. Termostat değişen var mı önereceğiniz marka var mı ? Bunu değişirken soğutma suyu vs eksiliyor mu ? Servis sadece parça fiyatına 3100 tl veriyor tavsiyeniz nedir ? Servisten parçayı alıp ustamamı değişeyim yoksa yetkili serviste mi yaptırayım yoksa yan sanayi alıp mı ustaya taktırayım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Aracın termostatından şüpheleniyordum, klima ile gizli bir menü varmış oradan baktığımda 16km iş yolculuğumda araba 77 dereceyi geçmedi yokuş aşağı inerken derece 70 in altına indi 65 derecelere kadar. Düz yolda tekrar arttı ama 77 yi geçmedi. Sanırım termostat arızalı sürekli açık kalmış. Termostat değişen var mı önereceğiniz marka var mı ? Bunu değişirken soğutma suyu vs eksiliyor mu ? Servis sadece parça fiyatına 3100 tl veriyor tavsiyeniz nedir ? Servisten parçayı alıp ustamamı değişeyim yoksa yetkili serviste mi yaptırayım yoksa yan sanayi alıp mı ustaya taktırayım tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Serviste yapılırsa antifrizde satabilirler, ama sanayide içindeki antifrizi tekrar koydurabilirsin. Servise söylersen içindeki antifrizi tekrar kullanabilirler. Tabi antifriz orjinalse bunu yap. Yan sanayii termostat kısa sürede bozuluyor en güzeli orjinali ama gereksiz pahalı, parça numarası 19301RNA315 belki yardımı olur diye paylaşıyorum.

Dostum gecen sene herhalde yetkilide 10 seneyi geçti diye antifrizi değiştirmiştim o yüzden sordum antifiriz olayını

Merhaba hocam, termostat problemi gibi anlaşılıyor. Orjinal harici için sanayide Tama marka termostat önerilir ve onu takarlar. Takma esnasında antifriz kaçağı olacaktır. Antifriz yeni olduğu için altına temiz bir kap konulursa işlem sonrası tekrar ekleme yapılır.

Eger stabilite yoksa termostat arızalı yüksek ihtimal, piyasada tama yan sanayiler icinde en kalitelisi, bundan bazıları memnun bazıları değil bende pek emin olamayip orjinal termostat almıştım. Çok pahali bir parça olmadigi ve motorun sağlıklı çalışması için önemli bir parça olduğu için riske atmak istemedim. Fiyat konusunu servisten iscilikli ve işçiliksiz fiyat talep edin, daha sonra ustaniza montaj ücretini sorun, aradaki farka göre kararinizi verin bence.

Antifriz meselesi de açıkça termostat degistirirken mecburen antifriz akar, ama kolaylıkla islem öncesi antifrizi temiz bir kaba boşaltıp termostat montaji sonrasi ayni antifriz geri doldurabilir. Bu bosalt doldur surecinde biraz kayıp olabilir normaldir. Eksik kısım da saf su ile tamamlanabilir, zaten yaklaşık max yarim litre kayip yasarsiniz muhtemelen, 5 lt sisteme sonradan eklenen yarim lt saf suyun pek sorun yaratmayacagini düşünüyorum.

Dün servisi aradım termostat ve V kayışı siparişi vermek istedim gelmeniz ödemesini yapmamız gerekiyor dediler. İban verin mail Order yapalım oraya kadar gelmeyim dedim o şekilde olmuyor dediler. Bugün gittim siparişi verdi ödeme dedim gerek yok zaten eski müşterimizsiniz alırken ödersiniz dediler ayrı sinir oldum, telefonla sipariş almadılar. Oraya iş yaptırmak istemiyorum alıp parçaları kendi ustama taktıracağım. V kayısı 2015tl termostat 3095tl güncel fiyatlar. Gelişmeleri yazarım.

Tama marka var ondan al, japon OEM marka bu arada bildiğim kadarıylada orjinali, bende de aynı durum oldu değiştirdim. Şuan araç cayıı cayır çalışıyor

Servise parça gelmiş almaya gittim bugün, Ustam bir sonraki bakıma V kayışını değiştirelim demişti gitmişken onuda aldım. Ayrıca termostat değişirken soğutma suyunu bir yere alır tekrar ekleriz demişti benim içime sinmedi gitmişken motor soğutma suyuda aldım 3 lt artık eksilen kadar bunu koysun yetmezse çıkandan ilave eder. Ayrıca şuan serviste %20 kampanya var ama işçiliği orada yaptırırsan dediler indirim uygulamadı parçaya. V kayışı ve termostat değişimine 6000tl işçilik istedi kalsın dedim. Aldığım termostatta sadece etikette Honda yazıyor kendinde bir şey yok artık Honda Türkiye’ye hiç güvenim yok ama neyse. Parçaları ve fiyatlarıda paylaşayım güncel fiyatlardan bilgimiz olsun. Yarında ustama değiştirtirim ins her şey yolunda gider.
4fadc54a-0d28-4640-a72a-7ef08da858ee.jpeg
eba2762c-b122-404f-9e19-47fbb95b3874.jpegd644da44-0de5-492a-8d2d-8fe817ac4054.jpeg

Ekli dosyalar

• 8ebaa293-180b-4841-b57d-7159f1b6ef32.jpeg
    8ebaa293-180b-4841-b57d-7159f1b6ef32.jpeg
    153 KB · Görüntüleme: 7
Servise parça gelmiş almaya gittim bugün, Ustam bir sonraki bakıma V kayışını değiştirelim demişti gitmişken onuda aldım. Ayrıca termostat değişirken soğutma suyunu bir yere alır tekrar ekleriz demişti benim içime sinmedi gitmişken motor soğutma suyuda aldım 3 lt artık eksilen kadar bunu koysun yetmezse çıkandan ilave eder. Ayrıca şuan serviste %20 kampanya var ama işçiliği orada yaptırırsan dediler indirim uygulamadı parçaya. V kayışı ve termostat değişimine 6000tl işçilik istedi kalsın dedim. Aldığım termostatta sadece etikette Honda yazıyor kendinde bir şey yok artık Honda Türkiye’ye hiç güvenim yok ama neyse. Parçaları ve fiyatlarıda paylaşayım güncel fiyatlardan bilgimiz olsun. Yarında ustama değiştirtirim ins her şey yolunda gider.
Ekli dosyayı görüntüle 274261
Ekli dosyayı görüntüle 274263Ekli dosyayı görüntüle 274262
Termostat 600₺(Tama), kayış 775₺(Bando), antifriz Castrol radiocool 450₺, değişime de 1000₺ desen o iş tamam çok para bunlar servis tabiri caizse artık 🐴lıyor🥲🥲

Geri