Civic FC5 RS Turbo ıslık problemi?

Ad Soyad
yigit yilmaz
Aracınız
Civic FC5 2020
Merhabalar değerli forum üyeleri yaklaşık 1.5 aylık bir fc5 sahibiyim 52bin kmde 2020 executive plus 1.5 turbo vtec aracım gaza basıp bıraktığımda ıslık sesi çıkarmaya başladı 10 bin bakımında götürdüğümde dile getirdim sorun olduğunu gerçektende haftaiçi bırakmamı istediklerini söylediler ben de bugün bıraktım aracımın daha 1 sene garantisi var ama garatinden çözülme durumu nedir bilginiz var mı? İzmir Terakkiye götürüyorum sürekli önceki sahibi gibi yardımcı olursanız sevinirim.

Ad Soyad
raif cevherliol
Aracınız
Civic FC5 2021
2 3 gündür Benim araçta da bir ses var ama turbo mu başka bişey mi alayamıyorum, araç 122 bine geldi periyodik bakımada 3bin km kaldı ne tesadüfse. Ses turbo ve enjektörler arası biyerden geliyor gibi, araç rölantideyken gaza basıp 2500 civari bırakınca devir geri düşerken inceden sanki çizilme sesiymiş gibi ses geliyor devir 2000 altını düşünce kayboluyor ama yolda giderken dip gaz yaptıgımda ıslık gibi ses almıyorum

Ad Soyad
Cafer Taygun Küçüktamer
Aracınız
Civic FC5 2016
Kardeşim bende l200 var arabada tekleme problemi vardı güc kaybı vardı araçta bide turbolu araçlarda turbo 2000 devirden sonra devreye girer zaten o yüzden bendede turbo devreye girdiğinde ıslık gibi bir ses geliyordu kaç tane ustaya gittim turboda veya intercolde hata var dediler ama araç bianda başlamıştı ıslık sesi bende arabanın motorunu kontrol ederken turbo hortumunda delik olduğunu fark ettim yerinde olsam turbonun hortumunu ve kelepçelerini iyice kontrol ettiririn bide ses önceden varmiydi yoksa yenimi başladı normalde Ford cornet felan olsun turboda normal bir ıslık sesi oluyor şuan sendeki normalmi yoksa hortumdan veya turbodan mi geliyor tam bilmiyorum ama videosunu atarsan dahada yardımcı olmaya çalışırım

Ad Soyad
Cafer Taygun Küçüktamer
Aracınız
Civic FC5 2016
Merhabalar değerli forum üyeleri yaklaşık 1.5 aylık bir fc5 sahibiyim 52bin kmde 2020 executive plus 1.5 turbo vtec aracım gaza basıp bıraktığımda ıslık sesi çıkarmaya başladı 10 bin bakımında götürdüğümde dile getirdim sorun olduğunu gerçektende haftaiçi bırakmamı istediklerini söylediler ben de bugün bıraktım aracımın daha 1 sene garantisi var ama garatinden çözülme durumu nedir bilginiz var mı? İzmir Terakkiye götürüyorum sürekli önceki sahibi gibi yardımcı olursanız sevinirim.
Hortumlardan veya kelepceden olabilir 50 binde aracın turboda sorun olacagini pek zannetmiyorum tamirciye goturdunuzmu bilmiyorum ama turbonun hortumları ve kelepçelerine iyice bakmanızı öneririm

Geri