Civic FB7 "V" kayışı tarafında yağlanma?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bLind
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bLind

Özel Üye
Aracınız
Civic FB7 2013
Arkadaşlar resim paylaştım buradaki yağlanma neden olur biraz araştırdım vtec selonoid contası olabileceğini düşündüm. Öyle ise contayı direk servisten alıp ustaya yaptırmak mı mantıklı yoksa serviste mi işçilik için fikri olan var mı bahsettiğim problem ise servisten bu parçayı ne diyerek almalıyım ?

IMG_6465.jpeg
Ayrıca acil mi davranmalıyım bir iki gün yoğunum. Bu şekilde devam etsem sıkıntı olur mu silecek suyu koyarken dikkatimi çekti sürüşte bir etkisini hissetmedim.

Aracın km.si kaçtır?
Fotodaki yağlanma bölgesinde 2 ihtimal var,
1. ve en yüksek ihtimal düşündüğünüz gibi VTEC Contası. Ben geçen yıl hondaparcam'dan yan sanayi VTEC conta aldım ama 1 yılı doldurmadan alttan sızdırmaya başladı, bu nedenle orjinalden şaşmamak en ideali ama servis gereksiz pahalı satıyor maalesef. VTEC modülünü 3 tane somun tutuyor, çalışma alanı bayağı ters ama mekanik bilgisi olan biri biraz uğraşarak kendi de halleder, ben kendim değiştirmiştim. Servisten ve dışarıda güvendiğiniz bir ustadan fiyat alarak karar verin.
2. ihtimal üstü yağ içinde kalmış olan PCV Valf. Çoğu Civic kullanıcısı farkında değil ama içindeki basınç valfi zamanla kurum dolarak tıkanıyor ve motorun çalışma kararlılığını bozuyor. Basınç nedeniyle zamanla kenarlarından yağ kaçırıyor. Kendi aracımda değiştirdikten sonra yakıt verilerim daha stabil hale geldi. Bu PCV konusu nedense bizde ustaların pek önemsemediği bir konu Amerikan kaynaklarında 150bin km.de değişim öneriliyor.

Bu sorunların sürüşe etkisini pek hissetmiyorsanız pekte aciliyeti yoktur, ama motorun çalışma kararlılığını bozar. Motor yağ seviyesini kontrol ederek müsait zamanda önce contayı, devamında bu yağlanma devam ediyorsa PCV valfi değiştirmenizi öneririm.

Aracın km.si kaçtır?
Fotodaki yağlanma bölgesinde 2 ihtimal var,
1. ve en yüksek ihtimal düşündüğünüz gibi VTEC Contası. Ben geçen yıl hondaparcam'dan yan sanayi VTEC conta aldım ama 1 yılı doldurmadan alttan sızdırmaya başladı, bu nedenle orjinalden şaşmamak en ideali ama servis gereksiz pahalı satıyor maalesef. VTEC modülünü 3 tane somun tutuyor, çalışma alanı bayağı ters ama mekanik bilgisi olan biri biraz uğraşarak kendi de halleder, ben kendim değiştirmiştim. Servisten ve dışarıda güvendiğiniz bir ustadan fiyat alarak karar verin.
2. ihtimal üstü yağ içinde kalmış olan PCV Valf. Çoğu Civic kullanıcısı farkında değil ama içindeki basınç valfi zamanla kurum dolarak tıkanıyor ve motorun çalışma kararlılığını bozuyor. Basınç nedeniyle zamanla kenarlarından yağ kaçırıyor. Kendi aracımda değiştirdikten sonra yakıt verilerim daha stabil hale geldi. Bu PCV konusu nedense bizde ustaların pek önemsemediği bir konu Amerikan kaynaklarında 150bin km.de değişim öneriliyor.

Bu sorunların sürüşe etkisini pek hissetmiyorsanız pekte aciliyeti yoktur, ama motorun çalışma kararlılığını bozar. Motor yağ seviyesini kontrol ederek müsait zamanda önce contayı, devamında bu yağlanma devam ediyorsa PCV valfi değiştirmenizi öneririm.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim konu açıp takip etmediğim için özür dilerim. Yağlanmayı ustama gösterdim vtec contası dedi, servisi aradım 1600 tl gibi bir fiyat verdi hemde ellerinde yokmuş. 3 gün sonra gelir deyince sinirlendim. Sanayideki sıradan bir parçacı da vardı usta al değişelim boşver dedi (300tl) değişmesi yarım saat sürmedi o zamandan beri takip ediyorum bir kaçak yok. Olurda kaçak olursa bu sefer kesin orijinali alırım. Tamircideki çırak abi orijinalini ben montaj yaptım yan sanayiye göre çok daha yumuşak farklı bir malzeme dedi. Bu en fazla 60k gider dedi. Benim araç 180k da yeni sızıntı yapmisti orijinali.

@bLind estağfirullah :)
Bende geçen sene hondaparçamdan yan sanayi VTEC conta aldım ama 1 yıl içinde alt kısımdan sızma tekrar başladı.
Bende yurtdışından orjinali uyguna temin ettim ama montajını yapmadım.
Orjinal parça çok özel bir yapıda gibi hissetmiyor ama yan sanayiden daha yumuşak bir yapıda olduğu doğru.

Geri