Civic FB7 Yağ terlemesi?

Aracınız
Herkese merhaba,
Aracımın cam suyu bitmiş, bugün cam suyu doldurmak için kaputu açtığımda fotoğraftaki görüntüyle karşılaştım. 17 ekimde bakım yaptırmıştım dikkat etmedim daha önce var mıydı, bakım yapanlar da herhangi bir şey söylemediler. Neden kaynaklı olabilir acaba? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. WhatsApp Görsel 2025-10-29 saat 23.11.28_10f0e868.jpg

Alttaki kasnaktan anladığım kadarıyla bu ya direksiyon pompası veyahut klima kompresör olarak yorumluyorum. Hocam geniş açılı çekebilir misin fotoğrafı? O-ring hasar görmüş olabilir önce orayı iyice temizle ve günlük kontrol et eğer terleme hala devam ediyorsa yukarıdan başka sızıntı vs. Yoksa oring değişimi çözüm olacaktır.

Birde hortumu kelepçe ile tutturmuşlar, bu durumda hortumda ekstra basınç yapar fazla sıkılmışsa, yani tek çözüm oring değiştirmek değil buda etken olabilir

Herkese merhaba,
Aracımın cam suyu bitmiş, bugün cam suyu doldurmak için kaputu açtığımda fotoğraftaki görüntüyle karşılaştım. 17 ekimde bakım yaptırmıştım dikkat etmedim daha önce var mıydı, bakım yapanlar da herhangi bir şey söylemediler. Neden kaynaklı olabilir acaba? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. Ekli dosyayı görüntüle 273791
Bence bu bariz şekilde PCV valf arızası, içindeki valf düzgün çalışmadığı için dışarı yağ kaçağı olmuş. O bölgenin temizlenip yeni valf takılması gerektigini düşünüyorum.

Alttaki kasnaktan anladığım kadarıyla bu ya direksiyon pompası veyahut klima kompresör olarak yorumluyorum. Hocam geniş açılı çekebilir misin fotoğrafı? O-ring hasar görmüş olabilir önce orayı iyice temizle ve günlük kontrol et eğer terleme hala devam ediyorsa yukarıdan başka sızıntı vs. Yoksa oring değişimi çözüm olacaktır.

Ekli dosyalar

• 20251030_173333.jpg
    20251030_173333.jpg
    246.6 KB · Görüntüleme: 7
  • 20251030_173352.jpg
    20251030_173352.jpg
    236.3 KB · Görüntüleme: 7
Geri