yakit gostergesi degisim modulu

Katılım
25 Tem 2015
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Aracınız
Aracımda modül takılı Antalya tatiline gittim yaklaşık 1600 km yaptım 6 kere depo doldurdum sorun yaşamadım.
 
Katılım
7 Mar 2014
Mesajlar
787
Tepki puanı
17
Yaş
46
Konum
Ataşehir / İstanbul
Katılım
2 Eki 2014
Mesajlar
56
Tepki puanı
0
Yaş
2023
Arkadaşlar bende bundan takdırdım nihayet,yolumun üzeri olduğundan halil beyin yanına sakaryaya uğradım,takribi 15 dk taktı,ancak benim şamandıra ayarı doğru yapılmadığından ilk sonuçlar sağlıklı veri içermiyordu,en son tank şamandıra ayarı yapınca tam dolumda araç içi yakıt göstergesi full gösterdi,şuan için çok sağlıklı çalışıyor,kalan mesfe 720 km dedi,sonra yaklaşık kalan mesafeyi daha iyi vermeye başladı,tam depo bitiminde buraya yazarım,sistem arabaya orjinallik katıyor,

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Katılım
22 Ağu 2015
Mesajlar
91
Tepki puanı
0
Konum
Konya
Aracınız
Honda Türkiye piyasasında daha çok satabilmek adına LPG li model çıkartmıştır. Diğer markalarda dizel seçeneği sunulduğundan dolayı o piyasayı kaybetmemek adına yapılmış bir hamledir. Çünkü Türkiye de yakıt ekonomisi çok önemlidir. Birbirimize sürekli sorarız kaç kuruş yakıyor diye ?

Aslında hepiniz biliyoruz araç benzinli motora lpg sistemi takarak garanti vermiştir. Buda müşteri memnuniyetidir. Sistem devşirme sistemdir. Sadece ilk başta depo konusunda uyarıda bulunması gerekmektedir. Bu uyarıyı yapmadıkları için ayıplı mal kapsamına girer. Tüketici mahkemesine başvurabilirsiniz.

Gelelim depodaki yakıt ölçme sistemine. Bir çok kişi değindi belli aralıklarla ölçüm yapılmaktadır.Bunun asıl sebebi siz aracınızı %25 eğimli bir yere park ettiğinizde yada 2-3 km dağ tepe çıktığınızda boş depo uyarısı görmemeniz için yapılmış olma ihtimali yüksektir. Türkiye dışında bir çok ülke coğrafi özelliklerine baktığınızda ova ve düzlük değildir.Bu yüzden sağlıklı ölcümden sonra enjektörden ne kadar benzin püskürttüğüne göre hesaplama yapmaktadır. Bir sonraki ölçümle karşılaştırarak anormal bir durum varsa eski değeri baz alarak size sağlıklı bilgi göstermek istemektedir.

Simit depo mevzusuna da değinmek istiyorum. Simit depo bagajı ufak araçlar için icat edilmiş diye biliyorum. Daha çok yer açmak adına yapılmıştır. Bagajın büyükse niye simit depo taktırıyorsun ki ? Bende simit depo taktırdım. Hem arka yolcunun güvenliği hemde bagajı daha verimli kullanmak adına yaptırdım. İstersem stepmeyi ön tarafa alabilirim daha geniş kolileri taşıyabilirim.

Simit deponun ölçülerini pek bileniniz yoktur.Benimki saka 420mm 180 mm. Kısacası eni 18 cm dir. 18 cm lik bir yerde şamandıralı nasıl sağlıklı ölçebilirsiniz. Yukarıda benzin deposunun sağlık göstermesi için adamlar bir sürü işlem yapmışlar . Bu yüzden adamlara benzin göstergesi niye düşüyor diye kızıyorsunuz.. Şimdi de simit depo niye sağlıklı göstermiyor diyorsunuz.

Halil ibrahim beyin cihazı güzele benziyor. Bazı eksiklikleri bulunmaktadır. Benzin lpg geçisini farketmememiz lazım. Yoksa boş depo uyarısı yandığında yandaki arkadaşa laf anlatırsınız. Onuda yakında halleder inşallah.Sistem basit aslında benzin verisi dilinden lpg verisi gönderiyorsunuz.

Benim niyetini kimseyi tenkit etmek değil sadece işin mantığını anlatmaktır. Kırdıysam af ola...
 
Katılım
22 Ağu 2015
Mesajlar
91
Tepki puanı
0
Konum
Konya
Aracınız
Sağlıklı bir gösterge sistemi yapak için sizin depo matematiksel olarak sürekli düşmektedir. Bunu çözümünü elektronik olarak arkadaşlar sunmuştur. Yada benim gibi depoyu yarımın üstünde tutacaksınız. iki güne bir yükseldiğinde benzin bulmuş olacaksınız :)
 
Geri
Üst