Civic FD6 Yakıt Tüketimi

Arkadaşlar Merhabalar,
İstanbul - Rize / Rize - İstanbul arası 2010 FD6 OV 3 yetişkin 1 çocuk bagaj full toplam gidiş geliş 2415km. Toplam yakıt tutarı 727.50 tl km başına 0.30 krş. yer yer cruise contolü kapatıp açtım. Gelirken son depoyla 437 km yol geldim depo bitmemişti 32.6lt yakıt aldım.

Kars-Manisa yolculuğumda 139.5 litre lpg ile (birim fiyatı ortalama 3.30 TL) 4 yetiskin 1 cocuk bagaj full şekilde 120-130 km.hızla, yer yer agresif kullanimla klima açık 1865 km.yol yaptım. 100 Km.de 7.4 litre tüketim. Km.başına 0.24 krş. sarfiyatım oldu. 1865 km.yolu 460 TL ye geldim ve bu da kisi başına 92 TL ediyor. :)

Kars-Manisa yolculuğumda 139.5 litre lpg ile (birim fiyatı ortalama 3.30 TL) 4 yetiskin 1 cocuk bagaj full şekilde 120-130 km.hızla, yer yer agresif kullanimla klima açık 1865 km.yol yaptım. 100 Km.de 7.4 litre tüketim. Km.başına 0.24 krş. sarfiyatım oldu. 1865 km.yolu 460 TL ye geldim ve bu da kisi başına 92 TL ediyor. :)
Kars-İzmir otobüs biletlerinin 250 lira olduğunu ve otobüsteki korona riskini de düşününce bedava :)

Merhaba arkadaşlar aracım şimdiye dek 32 lt gaz alıyordu. Dün opet ten yakıt aldım 38 lt oldu hala doluyordu durdurdum pompacıya hava basıyorsun diyerek. 32 lt ile uzun yolda 360 civarı menzil yapıyordum. Bu aldığım yakıt ile şu ana kadar 330 km yaptım ve hala depo yarı göteriyor. Aklıma şöyle birşey geliyor tank acaba zaten bu kadar alıryormuydu ama şimdiye dek maksimum 32 lt aldı. Nasıl olmuş olabilir?

Merhaba arkadaşlar aracım şimdiye dek 32 lt gaz alıyordu. Dün opet ten yakıt aldım 38 lt oldu hala doluyordu durdurdum pompacıya hava basıyorsun diyerek. 32 lt ile uzun yolda 360 civarı menzil yapıyordum. Bu aldığım yakıt ile şu ana kadar 330 km yaptım ve hala depo yarı göteriyor. Aklıma şöyle birşey geliyor tank acaba zaten bu kadar alıryormuydu ama şimdiye dek maksimum 32 lt aldı. Nasıl olmuş olabilir?
1 > Şamandıranın multivalfı bozulmuş olabilir.
2 > İstasyon pompasının basıncı yüksek olabilir.
> Gaz bitince menzil miktarınıza bakın eğer değeri normal görürseniz sıkıntı yok.
> Gazınız bitince farklı istasyondan alıp takip edin.

Faaliyet Ayn-ı Lezzettir...

1 > Şamandıranın multivalfı bozulmuş olabilir.
2 > İstasyon pompasının basıncı yüksek olabilir.
> Gaz bitince menzil miktarınıza bakın eğer değeri normal görürseniz sıkıntı yok.
> Gazınız bitince farklı istasyondan alıp takip edin.

Pekş bu durumda benim lpg tankı 38 litreyi alabilirmi? Daha önce hep 30-32 arası doluyordu.

Pekş bu durumda benim lpg tankı 38 litreyi alabilirmi? Daha önce hep 30-32 arası doluyordu.
> Sizin tank normalde 32 litre alıyorsa onun maximum hacmi 40 litredir. Zaten %20 emniyet için boşluk bırakıyorlar. Sizin o boşluk dolmuş oldu.
> Benim tecrübem ise kışın çok soğuklarda şamandıram donmuş haberim yok. Depoyu fulledim normalde 35-36 alması gerekirken 46 litre aldı. Tankım ise 48 litrelik. Anlık tepkim ne oluyor? dedim. Sonra pompa kendinden attı. Bir dahaki alımda normal aldı. Anlık multivalfın işlememesi ile gazı kesmiyor pompada basınçlı olduğundan habire gaz yüklüyor. En son tank dolunca atıyor.
> Gazı bitirin tekrar başka yerden alın tekrarlar ise şamandırayı bir kontol ettirmek gerekiyor.

arkadaşlar şehir içi FD6 2008 otomatik. 40-41 kuruş yakıyor. hemde avcılar-eyüp arası iş çıkışı. sizce normal midir.

Geri