Civic FE1 Yakıt Tüketimi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan user3460
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese iyi günler. Son model sıfır full paket 182 beygir civic almayı düşünüyoruz. Yakıt tüketimi bize bayiideki eleman ortalama 12 litre dedi ve çok inandırıcı gelmedi bize. Aracı şehir içinde kullananlar kendi yakıt tüketimlerini paylaşırlarsa sevinirim.
182 Beygir Exe plus Civic var şehir içi ortalama 10 lt
Şehir dışı ortalama 6.5 lt diyebilirim

Selam; ben en son tüketim değerlerimi yazayım; otobanda aracı 138 KM ye sabitledim; ara ara 150 ye doğru da gazladım; Adaptif açık olarak; şerit takipte aktfiti; araç yüklüydü; hava sıcaklığı yaklaşık 3 - 4 derece civarıydı; kış koşullarına rağmen tüketim 6.9 litreydi.

Zonguldak - Bursa arası yol yaptım dün. Araç 2500 km'de ve yakıt tüketimi 6.8 lt (Ortalama 140 km hızlarda)

182 hp benzinli aracım için bende bir uzun yol verisi paylaşayım. Bayramda Adana-İstanbul-Çanakkale-İstanbul-Adana toplam 2750 km yol yaptım. Toplamda 190 lt benzin tüketimim var. Otobanda yol müsait olduğu sürece 140~150 km/h bandında seyrettim. Evet aracın yakıt tüketimi biraz fazla görünebilir ancak her türlü rampa ve yol şartlarında gaza bastığınızda araç sizi fazlasıyla tatmin ediyor.

Kardeş bende hem fc5 LPG li var hem fe1 Lpg li. Şuan benzin aşırı pahalı 53 lira LPG 22-24 arası yani fark iki katından fazla. Yani sen LPG li fc5 ten benzinli fe1 e gececeksen yakıtın iki kat sağlam artar.

O durumda LPG FE kasa almak daha mantıklı değilmi? hem ekonomik hem turbolu ve ciğerli? FC5 deki atmosferik motormu yoksa turbolu 129hp FE mi şahsen bence açık ara ECO FE.

Geri