Yay pressletme

Katılım
11 Şub 2016
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Herkese merhaba. İstanbulda üniversite öğrencisiyim. Civic ep2 (cosmic grey) otomatik vites aracım var. Aldıktan 1-2 ay sonra eibach pro kit yay taktırdım fakat istediğim alçaltmayı sağlayamadım , piyasada bulunan kalitesiz yaylardan alıp taktırmak yerine eibach yaylara soğuk press yaptırmak mantıklı olur mu?
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
@Mertcan0000 preslenebilir ama, düşündüğüm zaman bakla kesmekle benzer mantık gibi geliyor.
 
Katılım
17 Ağu 2014
Mesajlar
963
Tepki puanı
23
Yaş
32
Konum
İzmir - Aliağa
Aracınız
Orjinal yayları soğuk pres yaptırın. Eibach leri de satın hocam?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Katılım
11 Şub 2016
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Cevaplar için öncelikle teşekkür ederim.
Bakla kesme konusunda o kadar negatif yazılar konular okudum ki o olayı tamamen aklımdan çıkarmış bulunmaktayım. Soğuk press daha yeni veya geçmiş zamandan beri yapılan ama yeni yeni güncel piyasaya çıkartılmış bir konu. Sanayide, özel servislerde veya modifiye işi yapan yerlerde zaman geçirirken çevremde gördüğüm lüks marka araçlarda spor yay yerine orjinal yaylara soğuk press yaptırıldığını fark ettim ve araç sahiplerine sorduğumda bunu doğruladılar. Bu tip olayları gördükçe duydukça insanın aklından da lüks araçlara bile bu yaptırılıyorsa demekki tehlikeli bi işlem değil de yaptırılıyor olarak geçiyor.
 
Katılım
11 Şub 2016
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Ne olur ne olmaz diye aracın orjinallerini saklıyorum hocam birazda orjinal parçayı saklama huyumdan kaynaklı o yüzden dediğiniz yapmak için çıkma bir yay takımı bulup onları pressletirmem gerekli bikaç yere sorduğumda 4 ünü birden bulamadım bir türlü uğraşmak istemediğim için direk üzerindekileri soğuk press yaptırıyım de bitsin bu iş diye baktım
 
Katılım
11 Şub 2016
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Sıcak press veya kesme işlemi hiç düşünmedim gerçekten sağlıksız ve güvensiz olduğunu biliyorum.
Aracı sert ve hızlı kullanan biri değilim keyif alarak kullanırım o yüzden soğuk press olayı aklıma baya yattı. Fakat kendi aracına yaptıran bu konuda bilgi sahibi olan üstadlardan fikirlerini almak istedim.
 
Katılım
11 Şub 2016
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
yerli ve yabancı sitelerde araştırmalarım sonucunda istediğim alçaklığı spor yay ile sağlayamayacağım için havalı süspansiyon ve coiloverın inanılmaz yüksek fiyatlarında olmasından dolayı yaylara soğuk press yapmaya karar verdim. soruma cevap veren , deneyimlerini ve fikirlerini paylaşan herkes teşekkür ederim .
 
Geri
Üst